Uusi Liiga-viikko käyntiin viiden ottelun kierroksella - HIFK pelaa ensimmäisen kotiottelun Ville Peltosen alaisuudessa

15.9.2021
Uusi Liiga-viikko käyntiin viiden ottelun kierroksella - HIFK pelaa ensimmäisen kotiottelun Ville Peltosen alaisuudessa

Viime kaudella Lukko voitti kolme neljästä keskinäisestä ottelusta Liigan runkosarjassa. (Kuva: Juuso Pellava)

Keskiviikon kierros sisältää viisi ottelua. Olli Jokisen Jukurit hakee jo kauden kolmatta voittoa putkeen Ville Peltosen marssittaessa joukkueensa ensimmäistä kertaa kotiotteluun tällä kaudella.

HIFK-Lukko

>> Kokoonpanot
>> Liput

HIFK pelaa ensimmäisen kotiottelunsa Ville Peltosen alaisuudessa keskiviikkona Lukkoa vastaan. Helsinkiläiset ovat kahden pelatun ottelun jälkeen sijalla kaksi neljällä sarjapisteellä. HIFK osoitti nykyisen vireensä viime lauantaina Pelicansin vieraana tehden kuusi maalia. Alex Broadhurst ja Olli Palola ovat olleet alkukaudesta sarjan parhaimmistoa tehden yhdessä kahteen otteluun yhdessä tehopisteet 4+3. Hallitseva Suomen mestari Lukko pesi kasvojaan kauden avausottelun jälkeen viime lauantaina Satakunnan derbyssä voittamalla Ässät lukemin 5-1. Lukon alkukauden ottelut ovat olleet runsasmaalisia, sillä kahteen ensimmäiseen otteluun raumalaisten kamppailuissa ollaan nähty yhteensä 14 maalia.

Jukurit-Pelicans

>> Kokoonpanot
>> Liput

Suurennuslasin alla pelaava Jukurit onnistui aloittamaan kautensa viime viikonloppuna sarjan johtajana. KalPa jäi joukkueen jalkoihin kahdesti, vaikka KalPa oli suurimman osan otteluista Jukureita pelillisesti parempi. Ottelussa nähdään kaksi ääripäätä, sillä Pelicans tulee keskiviikon kierrokselle sarjan viimeiseltä sijalta. Pelicans on toki pelannut vasta yhden ottelun, mutta siinä se koki ruman tappion selkeästi paremmalleen HIFK:lle. Viime kauden neljästä seurojen välisestä kohtaamisesta jopa kolme päättyi vasta varsinaisen peliajan jälkeen.

JYP-TPS

>> Kokoonpanot
>> Liput

JYP on aloittanut kautensa kahdella ottelulla keräten kaksi pistettä. Kyseiset kaksi pistettä tulivat kauden avauksesta, jolloin se kaatoi kotiottelussa jatkoajalla HIFK:n. Jyväskyläläisten komeetta on alkukaudesta ollut vasta 17-vuotias Joakim Kemell, joka on tehnyt alkukauteen tehopisteet 2+1=3. Nuorukainen on tehnyt historiallisesti uransa kolmessa ensimmäisessä ottelussaan kaikissa maalin. TPS:llä on kahden pelatun ottelun jälkeen yksi piste enemmän kuin JYPillä. Kauden avauksessa TPS kaatoi Lukon 3-5, mutta Ilves haki viime viikonloppuna kolme pistettä Turusta lukemin 2-3. Viime kaudella TPS haki kaksi vierasvoittoa Jyväskylästä. Käykö näin myös tällä kertaa?

Kärpät-HPK

>> Kokoonpanot
>> Liput

Tämän otteluparin joukkueista molemmat ovat pelanneet Liigassa vasta yhden ottelun. Kärppien kausi alkoi kotona 6-2 voitolla JYPistä. HPK kärsi kauden avauksessa puolestaan 1-3 tappion Tapparalle. Kärppien kaudenavaus oli monella tapaa onnistunut, sillä jopa neljä pelaajaa keräsi ottelussa kaksi tehopistettä. Lisäksi seuran uusi venäläismaalivahti Stanislav Galimov otti heti debyytissään ensimmäisen voiton Liigassa. Viime kaudella keskinäiset kohtaamiset olivat Kärppien hallintaa otteluvoitoin 4-2.

Ässät-KalPa

>> Kokoonpanot
>> Liput

Porin iltaan molemmat joukkueet saapuvat tappio niskassa. Ässät kärsi voitollisen kauden avauksen jälkeen 5-1 tappion Lukolle ja KalPa hävisi molemmat kohtaamiset Jukureita vastaan. Kotijoukkueen hyökkääjä Jarno Kärki on ottanut Porin jälleen haltuunsa iskemällä kahteen ensimmäiseen otteluun kolme maalia. KalPalla on ollut ensimmäisissä otteluissa isoja ongelmia maalinteon kanssa. Se onnistui tekemään Jukureita vastaan vain yhden maalin, joten siihen joukkue varmasti hakee parannusta keskiviikon ottelussa. KalPa vei viime kaudella joukkueiden keskinäiset kohtaamiset lukemin 3-1.


---
Julkaisija: Henri Niemelä