Erotuomarin rooli -näyttely Jääkiekkomuseossa

15.9.2021
Erotuomarin rooli -näyttely Jääkiekkomuseossa

Suomen jääkiekkomuseossa Tampereella avautuu tänään vaihtuva näyttely jääkiekkoerotuomareista. Samassa yhteydessä on nähtävillä Hakametsän jäähallin viimeistä kautta kunnioittava pienoisnäyttely.

Niin kauan kuin on pelattu jääkiekkoa, ovat lajiin kuuluneet myös erotuomarit. Niin ikään vihellysten oikeudenmukaisuuden arviointi on jääkiekkokokansan ikiaikaista ajanvietettä. Jokaisella lienee oma mielipiteensä tuomareista, varsinkin jos asiaa tarkastellaan oman suosikkijoukkueen lasien läpi. Tosiasia on kuitenkin, että ilman raitapaitoja ei kiekkopelejäkään voitaisi pelata.

Suomen jääkiekkomuseo huomioi erotuomarit uudessa vaihtuvassa näyttelyssä. Teemoina ovat tuomaritoiminnan kehitys sekä suomalaistuomareiden muistot ja huippuhetket. Artikkeleiden ja valokuvien lisäksi menneisyys konkretisoituu ikimuistoisten esineiden, kuten Timo Favorinin tuhannennen Liiga-ottelun varusteiden kautta.

Juuri alkanut Liiga-kausi on viimeinen kausi pääsarjatasolla Suomen ensimmäisessä jäähallissa, Hakametsässä. Tappara ja Ilves siirtyvät joulukuussa pelaamaan Tampereen uudelle UROS LIVE areenalle. Jääkiekkomuseo kunnioittaa legendaarista jääkiekkopyhättöä ja asettaa esille presidentti Kekkosenkin ihmeteltävänä olleen pienoismallin. Se on nähtävissä erotuomarinäyttelyn ohessa sekä kevään MM-kisojen aikana. Jääkiekkomuseo sijaitsee museokeskus Vapriikissa.


---
Julkaisija: Aija Saha