Lauantain kierros tarjosi ison kasan maaleja - Sport edelleen vaikea vastus Tapparalle, Lukko yhä Satakunnan herra

12.9.2021
Lauantain kierros tarjosi ison kasan maaleja - Sport edelleen vaikea vastus Tapparalle, Lukko yhä Satakunnan herra

Sport otti kauden ensimmäisen voiton Tapparan kustannuksella lukemin 3-2. (Kuva: Samppa Toivonen)

Lauantain täydellä kierroksella nähtiin peräti 40 maalia. Sport jatkoi Tapparan kiusaamista kun taas Satakunnassa paremmasta ei ollut mitään epäselvyyttä.

Kärpät-JYP 6-2 (1-0, 1-0, 4-2)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kärpät otti voiton kauden ensimmäisestä ottelustaan lukemin 6-2. Vierasjoukkue JYP oli ottelussa hyvin mukana kaksi erää kunnes kolmannessa Kärpät meni menojaan. Kärppien pelaajista monet saivat onnistumisia vyölleen heti kauden avauksessa. Debytanteista maalinteossa onnistuivat kanadalainen Troy Bourke sekä vasta 18-vuotias Ville Koivunen. Ottelussa kaksi tehopistettä saalisti Ville Leskinen, Saku Mäenalanen, Aku Räty ja Julius Heimonen. Uusi venäläismaalivahti Stanislav Galimov saalisti myös debyytissään voiton 22 torjunnalla. JYPin valopilkku oli myös tänään Joakim Kemell. Nuorukainen onnistui tekemään maalin myös uransa kolmannessa Liigaottelussa kahden ensimmäisen tapaan.

KalPa-Jukurit 0-3 (0-1, 0-2, 0-0)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Olli Jokisen Jukurit otti fantastisen alun kauteensa ottamalla kauden ensimmäisestä kuudesta mahdollisesta pisteestä viisi. Jukurit kellisti KalPan lukemin 0-3 ja teki maaleistaan kaksi toisessa erässä. Maalinteossa onnistuivat vierasjoukkueesta Teemu Pulkkinen, Petrus Palmu ja Joachim Rohdin. Täksi kaudeksi KooKoosta Jukureiden maalinsuulle saapunut Oskari Salminen otti tililleen nollapelin 23 torjunnalla. KalPan aloitus kauteen oli odotettua synkempi. Joukkueen suurin ongelma on juuri nyt maalinteko, sillä se onnistui tekemään kahteen kamppailuun vain yhden maalin.

KooKoo-SaiPa 3-1 (0-0, 2-1, 1-0)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KooKoo otti revanssin SaiPasta lauantain kotiottelussa. Perjantaina keskinäisen ottelun voittanut SaiPa teki tänään ottelun ensimmäisen maalin ajassa 23:50. Mikko Juusolan tekemän maalin jälkeen ottelu oli pelkkää KooKoon juhlaa. Viime kaudella Suomen mestaruuden Lukossa pelannut Heikki Liedes otti joukkueensa reppuselkään ja teki toisessa erässä kaksi maalia lyhyen ajan sisään. Kolmannessa erässä loppulukemat 3-1 viimeisteli Miska Siikonen. Viime kaudella JYPin paidassa nähty Siikonen saavutti ottelussa kokonaisuudessaan tehot 1+1.

Pelicans-HIFK 3-6 (2-1, 1-1, 0-4)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Lauantain runsasmaalisin ottelu nähtiin Lahdessa. Pelicans johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen 2-1. Ottelun hallinta siirtyi toisessa erässä HIFK:lle, mutta Pelicans kesti vielä toisen erän johtaen ottelua viimeiseen erään lähtiessä 3-2. Viimeinen erä kuitenkin muutti kaiken, sillä HIFK murskasi Pelicansin siinä lukemin 0-4. Vielä eilen Jyväskylässä ja tänään kaksi erää Lahdessa maalinteon kanssa kipuillut vierasjoukkue HIFK rynni lopulta selvään voittoon Olli Palolan ja Alex Broadhurstin johdolla. HIFK otti Lahdesta ansaitut kolme pistettä, sillä se voitti maalia kohden suuntautuneen laukaukset 12-36.

TPS-Ilves 2-3 (0-2, 2-0, 0-1)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ilves avasi kautensa voitolla kukistaen TPS:n vieraissa lukemin 2-3. Ensimmäisessä erässä Ilves näytti 0-2 johtoasemassa marssivan helppoon voittoon, mutta TPS ilmoittautui pistejahtiin mukaan toisessa erässä. TPS:n kapteeni Juhani Jasu kavensi ensin ottelun 1-2 lukemiin ja 25 sekunttia myöhemmin Aleksi Anttalainen toi joukkueen jo tasoihin lukemiin. Kolmannessa erässä Ilveksen voittomaalista vastasivat tutut miehet. Viime kauden pistepörssin voittaja Petri Kontiola saalisti Ilves-debyytissä yhden syöttöpisteen kun Eemeli Suomi viimeisteli maalin ohi Andrei Kareyevin.

Lukko-Ässät 5-1 (3-0, 0-0, 2-1)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Otteluun lähdetyistä ennakkoasetelmista päätellen Ässillä oli lauantaina mahdollisuudet täyteen pistepottiin, mutta toisin kävi. Satakunnan herruudesta ei ollut mitään epäselvyyttä, sillä Lukko viimeisteli kaksi maalia heti ottelun kahdella ensimmäisellä ylivoimalla voittaen ensimmäisen erän 3-0. Ässät vaihtoi toiseen erään maalivahtia. Erä pelattiin maaleitta Lukon huimasta hallinnasta huolimatta. Kolmannessa erässä Lukko tappoi ottelun kun Linus Nyman siirsi joukkueensa 5-0 johtoon ajassa 52:56. Ässien ottelun ainokaisen viimeisteli perjantaina kaksi maalia tehnyt Jarno Kärki.

Sport-Tappara 3-2 (2-0, 1-1, 0-1)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Perjantaina vakuuttavan voiton HPK:sta ottanut Tappara taipui lauantain ottelussa Sportille lukemin 3-2. Kuumassa ottelussa Sport otti heti ensimmäisessä erässä 2-0 johdon pitäen sen aivan loppuun asti. Patrik Virta toi Tapparan maalin päähän ajassa 52:58, mutta Sport kesti Niko Hovisen johdolla loppusummeriin asti keräten kauden ensimmäiset pisteensä. Ottelussa kohua aiheutti Michael Keräsen 5+10 minuutin jäähy päähänkohdistuneesta taklauksesta ottelun toisessa erässä.


---
Julkaisija: Henri Niemelä