Lauantaina pelataan kauden ensimmäinen täysi kierros - Lukko hakee parempaa starttia kaudelle Satakunnan derbyssä

11.9.2021
Lauantaina pelataan kauden ensimmäinen täysi kierros - Lukko hakee parempaa starttia kaudelle Satakunnan derbyssä

Lukko ja Ässät iskevät yhteen Satakunnan derbyssä. Lukko hakee uutta alkua kaudelleen. (Kuva: Elmeri Elo)

Lauantaina Liigassa pelataan täysi seitsemän ottelun kierros. Kärpät, Pelicans ja Ilves nähdään tällä kaudella ensimmäisen kerran jäällä päivän kierroksella.

Kärpät-JYP

>> Kokoonpanot
>> Liput

Kärpät avaa kautensa lauantaina kello 16.00 alkavassa ottelussa JYPiä vastaan. Kärpille viime sesonki oli todella iso pettymys. Runkosarjan seitsemäs oli vailla mahdollisuuksia puolivälierissä HIFK:ta vastaan. Vielä harjoituskaudella joukkue kipuili pelinsä kanssa, mutta tänään Kärpillä on sauma nollata kaikki mennyt taakseen. JYP järjesti eilisen kierroksen suurimman yllätyksen voittamalla HIFK:n kotonaan jatkoajan jälkeen lukemin 2-1. JYPin ensimmäinen erä oli ottelussa haastava, mutta kaksi jälkimmäistä erää se taisteli urheasti mukana. Voiton takuumies oli joukkueen maalivahti Markus Ruusu 33 torjunnallaan.

KalPa-Jukurit

>> Kokoonpanot
>> Liput

Perjantaina jo toisensa kohtanneet KalPa ja Jukurit pelaavat toisiaan vastaan peräkkäisissä otteluissa. Jukurien uusi päävalmentaja Olli Jokinen saalisti perjantaina valmentajauransa ensimmäiset pisteet voittolaukauskilpailun jälkeen. Ottelussa KalPalla jäi enemmän hampaankoloon, sillä se loi ottelussa tarvittavat maalipaikat voittoon, mutta maalinteko oli joukkueelle vielä perjantaina hyvin hankalaa. Ottelupari siirtyy lauantaina Kuopioon, mikä nostaa varmasti kotijoukkueen kipinää maalinteon suhteen.

KooKoo-SaiPa

>> Kokoonpanot
>> Liput

Tämä parivaljakko kohtaa myös toisensa toisena pelipäivänä putkeen. Perjantaina SaiPa oli Ville Petmanin maalilla parempi lukemin 1-0. Päävalmentaja Pekka Virran pesti alkoi varsin iloisissa merkeissä kolmen pisteen karttuessa plakkariin. KooKoo kilautteli perjantai-iltana ainoastaan tolppia ja joukkueelle olisi tärkeää päästä tulevassa kotiottelussa lauantaina maalin makuun. KooKoon päävalmentajana perjantaina debytoinut Olli Salo haluaa varmasti saada myös omalle pestilleen perjantaita paremman alun. Toimittaako joukkue lauantaina kiekkoa maaliin?

Pelicans-HIFK

>> Kokoonpanot
>> Liput

Eilen uuden jatkosopimuksen kirjoittaneen Tommi Niemelän Pelicans hyppää kehiin lauantaina kotiottelussa HIFK:ta vastaan. Pelicans oli viime kaudella Niemelän alaisuudessa kauden suurimpia yllättäjiä. Pelicans oli runkosarjassa kuudes edeten pudotuspeleissä aina puolivälieriin asti. Joukkueesta lähti kauden päätteeksi monia avainpelaajia, mutta toiseen suuntaan tuli myös nimekkäitä pelaajia kuten Lukas Jasek. HIFK saapuu Lahteen ärsytettynä, sillä se hallinnasta huolimatta kärsi 2-1 jatkoaikatappion JYPin vieraana. Pelillisesti vierasjoukkue on hyvässä vireessä, mutta maaleja sen on kyettävä tekemään suuremmalla prosentilla maalipaikkoihin nähden. Pelicans kunnioittaa lauantain ottelussaan elokuussa menehtyneen Toni Saarisen muistoa pelaamalla surunauhat käsivarsissaan.

TPS-Ilves

>> Kokoonpanot
>> Liput

TPS pyrkii jatkamaan upeasti alkanutta kauttaan Ilveksen kustannuksella tämän päivän kierroksella. TPS pyyhki harjoituskauden heikot esitykset taakseen torstaina kun se voitti hallitsevan Suomen mestarin Lukon lukemin 3-5. Joukkueen viidestä maalista jokaisen teki eri pelaaja Juuso Pärssisen ja Mitch Hultsin kerätessä tehopisteet 1+1. Ilves lähtee haastamaan TPS:ää kauden ensimmäisessä ottelussaan. Viime kauden puolivälieräjoukkueen nimekkäimmät hankinnat alkavalle kaudelle ovat maalivahti Marek Langhammer ja pistepörssin viime kaudella voittanut Petri Kontiola. TPS vei viime kauden runkosarjakohtaamiset voitoin 3-1. Kumpi hallitsee Turussa lauantaina?

Lukko-Ässät

>> Kokoonpanot
>> Liput

Satakunnan derbyyn lähdetään lauantaina hyvin mielenkiintoisista lähtökohdista. Viime kauden mestari Lukko hallitsi viime kaudella keskinäisiä otteluita selvästi voittaen kaikki kuusi keskinäistä varsinaisella peliajalla. Ässät omaa kuitenkin tänään mahdollisuudet tappioputken katkaisuun, sillä se oli vakuuttava perjantaina Sportia vastaan. Paluun Poriin tehnyt Jarno Kärki teki ottelussa kaksi maalia ja Ässät teki yhteensä jopa kolme maalia ylivoimalla. Lukon startti tälle kaudella oli vaikea mestaruusviriin noustessa kattoon. Lukko oli koko ottelun TPS:ää vastaan takaa-ajajan asemassa ja joukkueen lataus uuteen kauteen tuntui menevän hieman yli. Tiedossa on kaiken kaikkiaan todella värikäs ja viihdyttävä ottelu Kivikylän Areenalla.

Sport-Tappara

>> Kokoonpanot
>> Liput

Molemmat illan joukkueista aloittivat kautensa perjantaina joskin hyvin toisistaan poiketen. Illan kotijoukkue Sport hävisi peräti lukemin 4-1 Ässille kun taas Tappara otti 1-3 voiton HPK:sta. Sport oppi kantapään kautta Porin illassa, että jäähypenkiltä otteluita ei voiteta. Ässät iski Sportin verkkoon kolme ylivoimamaalia joukkueen alivoiman ollessa vain 40%. Tapparan sankari perjantaina oli hiljattain kapteeniksi nimetty Otto Rauhala. Tappara ratkaisi ottelun toisessa erässä, jolloin Rauhala iski joukkueen kolmesta maalista kaksi. Sport oli viime kaudella Tapparalle hyvin hankala vastustaja keskinäisten voittojen mentyä tasan 3-3.


---
Julkaisija: Henri Niemelä