Liigassa perjantaina viiden ottelun kierros - viisi päävalmentajaa debytoi uudessa seurassa

10.9.2021
Liigassa perjantaina viiden ottelun kierros - viisi päävalmentajaa debytoi uudessa seurassa

HIFK esiintyy ensimmäisen kerran Ville Peltosen alaisuudessa perjantaina. Vastassa on vieraissa viime kaudella viimeiseksi jäänyt JYP. (Kuva: Juuso Pellava)

Perjantaina Liigassa pelataan viiden ottelun kierros. Kymmenestä pelaavasta joukkueesta viidessä nähdään uusi päävalmentaja.

HPK-Tappara

>> Kokoonpanot
>> Liput

Alkavalla kaudella suurimpiin mestarisuosikkeihin lukeutuva Tappara aloittaa kautensa perjantaina vierasottelulla HPK:ta vastaan. Tappara on pelannut kauden alla neljä ottelua Champions Hockey Leaguea. Tuloksena näistä on neljä voittoa ja joukkueen maalinteko tuntuu olevan kunnossa heti alkusyksystä. Viime kaudella ensimmäisenä pudotuspeleistä ulos jäänyt HPK on kokenut paljon muutoksia kesän aikana. Muun muassa pistepörssin viime kaudella voittanut Petri Kontiola ja tutkapari Jere Innala vaihtoivat kesällä seuraa. Viime kaudella joukkueet kohtasivat toisensa runkosarjassa neljä kertaa. Voitot menivät näissä tasan 2-2.

Jukurit-KalPa

>> Kokoonpanot
>> Liput

Mikkelin Jukurit on alkavalla kaudella yksi Liigan isoimmista puheenaiheista. Suomalainen kiekkolegenda Olli Jokinen saapui täksi kaudeksi Jukureiden peräsimeen suuren kohun saattelemana. Jokisen debyytti päävalmentajana tapahtuu perjantaina kotiottelussa KalPaa vastaan. KalPa on saanut alkavalle kaudelle tukun hyviä hyökkäyspään vahvistuksia. Matti Järvisen ja Jaakko Rissasen myötä joukkueen keskikaista on sarjan parhaita. Edellä mainittujen pelaajien lisäksi Tuomas Kiiskinen tekee paluun KalPan paitaan kymmenen vuoden tauon jälkeen. Joukkueet kohtasivat toisensa viime kaudella runkosarjassa kuusi kertaa. KalPa vei keskinäiset kohtaamiset selvästi voitoin 5-1. KalPan kokoonpanosta huomion illan ottelussa vie Kapasten kiekkosukuun kuuluvien serkusten Konsta Kapasen ja Oliver Kapasen debyytit Liigassa.

JYP-HIFK

>> Kokoonpanot
>> Liput

Jyväskylässä viime kausi oli todella hankala ja JYP jäi runkosarjassa viimeiselle sijalle. JYP pelasi kuitenkin uuden kauden alla todella pirteästi harjoitusotteluissa voittaen seitsemästä pelatusta ottelusta neljä. Tulevassa ottelussa nähdään kaksi debytoivaa päävalmentajaa. JYPissä penkin taakse asettuu Jukka Ahvenjärvi ja HIFK:ssa seuralegenda Ville Peltonen. Peltosen HIFK kuuluu Tapparan ohella kauden suurimpiin ennakkosuosikkeihin. Nimekkäimmät saapujat seuraan ovat Eetu Koivistoinen, Jere Innala sekä Olli Palola. Joukkueet kohtasivat toisensa viime kaudella neljä kertaa. Näistä jokainen päättyi HIFK:n voittoon.

SaiPa-KooKoo

>> Kokoonpanot
>> Liput

Kautensa kotiottelulla aloittava SaiPa on ollut harjoituskauden suurin yllättäjä. Joukkueen uusi päävalmentaja Pekka Virta valmensi viime kaudella Rauman Lukon Suomen mestaruuteen. Virta sai Lukon materiaalista kaiken irti ja samaa toivotaan tulevalla kaudella Lappeenrannassa. SaiPa oli harjoituskaudella voittamaton. Se voitti ensin Pitsiturnauksen, jonka jälkeen se voitti kaikki kuusi pelattua harjoitusottelua. Kouvolassa vaihtui niin ikään valmentaja kun Jussi Ahokas lähti TPS:ään. Tulokasvalmetaja Olli Salon KooKoo pelasi harjoituskaudella viisi ottelua voittaen niistä kaksi. Joukkueiden viime kauden kohtaamiset menivät tasan 2-2.

Ässät-Sport

>> Kokoonpanot
>> Liput

Ari-Pekka Selinillä alkaa kolmas kausi Ässien peräsimessä. Seuran viime kausi oli todella vaikea ja se jäi pudotuspelien ulkopuolelle ollen runkosarjan 12. Ässiin paluun tehnyt Jarno Kärki on muodostanut Sakari Salmisen kanssa todella vaarallisen kaksikon harjoitusotteluissa. Vaasan Sport oli yksi viime kauden iloisimpia yllättäjiä päätyen pudotuspeleihin asti ollen runkosarjan kymmenes. Joukkueella on tällä kaudella varaa parantaa sijoitustaan, sillä joukkue on vahvistunut entisestään kesän aikana. Vaasalaiset voittivat harjoituskaudella seitsemästä ottelusta kolme. Ässät voitti viime kaudella kaikki neljä kohtaamista Sportia vastaan.


---
Julkaisija: Henri Niemelä