Kotijoukkueet vahvoja perjantain kierroksella - Olli Jokisen valmennuspesti alkoi voitokkaasti

10.9.2021
Kotijoukkueet vahvoja perjantain kierroksella - Olli Jokisen valmennuspesti alkoi voitokkaasti

Porin Ässät avasi kautensa upealla 4-1 voitolla Vaasan Sportista. (Kuva: Tomi Vastamäki)

Liigassa viiden ottelun kierros tarjosi perjantaina neljä kotivoittoa. Viime kaudella runkosarjassa viimeiseksi jäänyt JYP aloitti kautensa voitolla.

HPK-Tappara 1-3 (0-0, 0-3, 1-0)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kierroksen ainoa vierasvoitto nähtiin Hämeenlinnassa. Ensimmäinen erä pelattiin vielä maaleitta HPK:n hyvistä maalipaikoista huolimatta. Tappara ratkaisi ottelun toisessa erässä. Täksi kaudeksi Tapparan kapteeniksi nimetty Otto Rauhala onnistui maalinteossa kahdesti. Rauhalan lisäksi vierasjoukkueesta osui Jukka Peltola hienon kuvion päätteeksi. HPK voitti ottelun kolmannessa erässä laukaukset maalia kohti 9-0 ja onnistui kertaalleen maalinteossa. Ajassa 49:47 Juuso Ikonen teki kotijoukkueen kauden ensimmäisen maalin ylivoimalla maalinedustalta.

Jukurit-KalPa 2-1vl. (0-0, 1-1, 0-0)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Mikkelin Jukureiden matka Olli Jokisen alaisuudessa alkoi 2-1 voitolla voittolaukauskilpailun jälkeen. Ottelun ensimmäinen erä oli todella tasainen ja ensimmäiselle erätauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa. Mikkelin illassa maalinteon aloitti vierasjoukkue KalPa. KalPan kauden ensimmäisen maalin teki puolustaja Hugo Gallet. Syöttöpisteen maaliin kirjasi itselleen 17-vuotias debytantti Konsta Kapanen, joka avasi pistetilinsä heti ensiesiintymisessään. Jarkko Immonen tasoitti tilanteen 1-1 toisen erän lopulla. Ottelu eteni aina voittolaukauskilpailuun asti, jossa Jukurit oli etevämpi kahdella Petrus Palmun onnistumisella.

JYP-HIFK 2-1ja. (0-1, 1-0, 0-0)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Jyväskylässä uusien päävalmentajien kohtaamisessa ensimmäinen erä oli HIFK:n. Monien loistavien paikkojen jälkeen HIFK siirtyi 0-1 johtoon ajassa 16:08 Alex Broadhurstin maalilla. JYP kasasi rivinsä erätauolla ja iski ottelun tasoihin ajassa 22:28. Maalin ohjasi Aleksi Salosen viivalaukauksesta vasta 17-vuotias Joakim Kemell. Kemell onnistui maalinteossa Liiga-uransa toisessa ottelussa putkeen. Kemell on historian nuorin kahdessa ensimmäisessä Liiga-ottelussaan maalin tehnyt pelaaja. HIFK kirjasi ottelussa kaksi kertaa enemmän laukauksia kuin JYP, mutta maalinteko oli joukkueelle tänään vaikeaa Markus Ruusun oltua huippuvireessä. JYPin Patrik Siikanen ratkaisi kahden pisteen kohtalon jatkoajalla ajassa 60:51.

SaiPa-KooKoo 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Lappenrannassa maalinteko oli perjantaina tiukassa. SaiPan kauden ensimmäisen maalin teki ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla ylivoimalla Ville Petman. Kaksi jälkimmäistä erää mentiin ottelussa maaleitta. KooKoo laukoi ottelussa kahdesti tolppaan, mutta sen lähemmäs ei joukkue tällä kertaa päässyt. Liigakauden 2021-22 ensimmäisen nollapelin pelasi SaiPan Niclas Westerholm. 24-vuotias maalivahti torjui ottelussa kaikki 22 kohti tullutta laukausta. KooKoo saa lauantaina uuden yrityksen maalintekoon kun se kohtaa SaiPan heti uudestaan Kouvolassa.

Ässät-Sport 4-1 (1-0, 2-0, 1-1)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Porin Ässät avasi kautensa räväkästi voittamalla Vaasan Sportin 4-1. Kotijoukkueen sankari oli tänään Poriin paluunsa tehnyt Jarno Kärki. Kärki viimeisteli itse kaksi maalia ja tutkapari Sakari Salminen sai syöttöpisteen molempiin osumiin. Ässät oli perjantai-illassa murhaava ylivoimalla. Kärjen kahden maalin lisäksi ylivoimalla kotijoukkueesta onnstui Teemu Lepaus. Sportin Juho Tommila kavensi ottelun 3-1 tilanteeseen kolmannessa erässä, mutta kiri ei riittänyt Roni Seväsen heittäessä kiekon tyhjään maaliin 35 sekuntia ennen pelin loppua. Ässien malivahti Linus Söderström otti kauden ensimmäisen voittonsa 17 torjunnalla.


---
Julkaisija: Henri Niemelä