TPS kukisti Lukon kauden avauksessa

9.9.2021
TPS kukisti Lukon kauden avauksessa

Ennen Lukon ja TPS:n välistä ottelua Lukon mestaruusviiri nostettiin Rauman jäähallin kattoon. (Kuva: Elmeri Elo)

Liiga-kauden avauksessa TPS otti revanssin edelliskauden finalistien kohtaamisessa. Maalirikas ja vauhdikas kamppailu ratkesi kolmannen erän viimeisillä minuuteilla.

>> Tilastot

Lukko ja TPS asettivat vauhdikkaat askelmerkit Liiga-kaudelle 2021−2022. Kauden avauserässä mätettiin peräti viisi maalia. TPS:n Tyler Steenbergen aloitti maalinteon ylivoimalla, kun ottelu oli ehtinyt vanheta vain minuutin ja 32 sekuntia. TPS karkasi nopeasti 0−2-johtoon kolmen minuutin ja 48 sekunnin pelin jälkeen.

Myös kotijoukkue sai maalisarakkeensa auki Vili Saarijärven toimesta noin kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Saarijärvi rusikoi Lukon avausosuman maalin edestä. Molemmat joukkueet osuivat ensimmäisessä erässä vielä kertaalleen, kun TPS:n Elmeri Eronen vei joukkueensa uudestaan kahden maalin johtoon ja Mikko Petman toi joukkueensa jälleen maalin päähän, kun erää oli jäljellä noin kuusi minuuttia. Kauden ensimmäinen 20-minuuttinen toi mukanaan liudan vaarallisia maalipaikkoja ja iloista hyökkäyspeliä.

Jos ensimmäinen erä oli vauhdikas, sitä oli myös toinen. Maalinteontehokkuus laski, mutta erässä pelattiin useita pitkiä jaksoja ilman pelikatkoja. Ilman osumia ei kuitenkaan jääty, sillä ensin TPS karkasi jo kolmannen kerran kahden maalin johtoon Juuso Pärssisen komean ylivoimamaaliin turvin. Maali syntyi erän puolivälissä. Vain tovi Pärssisen osumasta, ja isäntäjoukkue Lukko tuli jälleen maalin päähän. Miinuskulmasta kiekon maalille toimittanut Arttu Ilomäki sai maalin nimiinsä. Päätöserään suunnattiin kutkuttavassa 3−4-tilanteessa.

Viimeisessä erässä nähtiin yksi maali − sen iski vierasjoukkue TPS vain kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. 3−5-maali jäi ottelun viimeiseksi ja se takasi TPS:lle kolme sarjapistettä. Maalin iski Markus Nurmi. Hallitseva mestari haki kovalla intensiteetillä tasoitusmaalia, mutta TPS puolusti laadukkaasti hyvin pelannut maalivahti Andrei Kareev viimeisenä lukkonaan.

Lukon pelaajat istuivat ottelussa yhteensä kuusi kahden minuutin rangaistusta. TPS onnistui ylivoimalla kahdesti.

Kareev torjui ottelussa 23 kertaa ja hänen kollegansa Lassi Lehtinen Lukko-maalilla 21 kertaa.


---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen