Taistelu Suomen mestaruudesta alkaa

9.9.2021
Taistelu Suomen mestaruudesta alkaa

Liiga-yhteisö on valmiina kauteen 2021-2022. Poikkeuskauden jälkeen yleisön paluuta halleihin on odotettu.

Jälleen kääntyy uusi lehti, kun 47. Liiga-kausi käynnistyy tänä iltana Raumalla. Tämä päivä on uuden alku. Viime kauden otteluista lähes kaksi kolmasosaa jouduttiin pelaamaan ilman yleisöä ja kaudella 2019-2020 jäivät playoffsit kokonaan pelaamatta. Molemmat poikkeuskaudet jättivät varmasti oman jälkensä jokaiseen Liigan ja seuran työntekijään, pelaajaan, kannattajaan – koko Liiga-yhteisöön. Nyt alkavalla kaudella saamme nauttia taas jääkiekosta yhdessä. Tuntea yhdessä sen intohimon ja palon, jonka rakas lajimme meissä herättää. Palata pikkuhiljaa normaaliin.

Kauden alkaessa emme ole vielä täysin päässeet eroon pandemiasta, mutta maamme hallitus on jo päättänyt strategiasta yhteiskunnan avaamiseksi. Nyt, kun kausi alkaa, meillä on käytössä paikkakunnasta riippuen osittain rajoitettu yleisökapasiteetti. Liigan seuraajien enemmistö kuuluu niihin ikäryhmiin, jotka ovat jo kahteen kertaan rokotettuja. Lisäksi jatkamme Liigassa edelleen viime kaudelta tutuilla terveysturvallisuustoimilla, joiden ansiosta vältimme katsomoaltistumiset lähes kokonaan. Jokainen Liiga-seura osaa järjestää terveysturvallisen tapahtuman, johon katsojien on nyt hyvä palata. Pelaajien ja toimihenkilöiden rokotukset ovat edenneet niin hyvin, että sarjaohjelmaan kohdistuvia paineita ei karanteenien vuoksi enää juurikaan ole.

Urheilullisesti edessä on jälleen jännittävä ja arvoituksellinen kausi. Liigaan on saapunut erittäin laadukkaita ulkomaalaispelaajia, ja Liiga-jäille on palannut joukko tuttuja kotimaisia kiekkotähtiä. Nuoria pelaajia nousee jälleen parrasvaloihin, ja päävalmentajarintamallakin tapahtuneista käänteistäkin on spekuloitu läpi kesän. Nyt on aika nauttia jännitysnäytelmästä, joka päättyy keväällä 2022.

Toivotamme koko Liiga-yhteisölle oikein hyvää alkavaa kiekkokautta!

Heikki Hiltunen
Puheenjohtaja
Jääkiekon SM-liiga Oy

Riku Kallioniemi
Toimitusjohtaja
Jääkiekon SM-liiga Oy


---
Julkaisija: Aija Saha