Lukko ja TPS avaavat Liiga-kauden finaaliuusinnalla

9.9.2021
Lukko ja TPS avaavat Liiga-kauden finaaliuusinnalla

Viime kauden päätteeksi Lukko juhli Suomen mestaruutta. (Kuva: Teemu Saarinen)

Kotimainen jääkiekkokausi käynnistyy totuttuun tapaan edelliskauden finalistien uusinnalla, kun Lukko ja TPS iskevät yhteen.

>> Kokoonpanot

Lukko ja TPS ottavat toisistaan mittaa Liiga-kauden 2021−22 avausottelussa. Joukkueet kohtasivat elokuussa perinteisessä Raumalla järjestettävässä Pitsiturnauksessa, jossa turnausisäntä Lukko vei ottelun nimiinsä lukemin 2−0. Joukkueet kohtasivat uudelleen elokuun 18. päivä harjoitusottelussa, missä raumalaiset olivat parempia 4−2.

TPS:n edellinen voitto Lukosta tuli viime kauden finaalien avausottelussa.

Molemmat joukkueet ovat kokeneet paljon muutoksia sitten viime kauden. Molempien joukkueiden päävalmentajat ovat vaihtuneet, kun TPS:n finaaleihin johdattanut Raimo Helminen sai väistyä palliltaan ja hänen tilalleen asteli jo hyvissä ajoin tulevaksi pääkäskijäksi nimetty Jussi Ahokas.

Myös Lukon valmennuskuviot menivät uuteen uskoon, kun pitkän projektinsa Raumalla mestaruuteen päättänyt Pekka Virta siirtyi uusien haasteiden pariin Lappeenrantaan. Lukon päävalmentajana häärii tulevalla kaudella Marko Virtanen. Virtanen valmensi edelliskaudella Lukon U20-joukkuetta.

Lukon pelaajisto koki myös myllerryksen, kun puolustuksesta lähtivät muun muassa Robin Press, Lukas Klok ja Roni Sevänen. Hyökkäyksestä raumalaiset menettivät paljon kokemusta, mutta saivat paikattua lähtijöitä hyvillä hankinnoilla.

TPS:n merkittävin yksittäinen lähtijä oli joukkueen viime kauden paras pistemies Josh Kestner jätti seuran. Joukkue kohtasi myös muita ikäviä lähtijöitä, kun venäläistaiturit Timur Ibragimov ja Ruslan Ishakov siirtyivät uusien haasteiden pariin.

Joukkueiden kunto avauskohtaamiseen on arvoitus. Lukko on voittanut kaksi kolmesta CHL-ottelustaan, TPS hävinnyt kaikki kolme. CHL-ottelut eivät välttämättä anna kuitenkaan täyttä kuvaa joukkueen tilasta.---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen