Liiga-joukkueet julkistaneet kapteenistojaan – Nämä pelaajat johtorooleihin

8.9.2021
Liiga-joukkueet julkistaneet kapteenistojaan – Nämä pelaajat johtorooleihin

Kapteeneja kaudella 2021-22: Markus Nenonen (vas.), Jarno Kärki, Atte Ohtamaa, Joonas Jalvanti ja Otto Rauhala.

Liiga-joukkueet ovat valinneet kapteenistojaan alkavalle kaudelle. Kapteenien ja varakapteenien valinnoissa painottuu kokemus ja nuori johtajuus.

HIFK

Joukkueen uudeksi kapteeniksi on nimetty Teemu Tallberg. 30-vuotias hyökkääjä on HIFK:n kasvatti ja aloittaa Liigassa kahdeksannen kautensa. Joukkueen varakapteenit ovat Otto Paajanen ja Eetu Koivistoinen.

– Tämä on iso kunnia. Olen pelannut koko nuoruuteni HIFK:ssa ja tuntuu etuoikeutetulta, että saa C-kirjaimen paitaan omassa rakkaassa seurassa, Tallberg kommentoi HIFK:n tiedotteessa.

Tallberg on HIFK:n kiekkojoukkueen historian 29. kapteeni.

– Seurassa on ollut hienoja kapteeneja. Kipparina pyrin olemaan oma itseni ja tuomaan oman panokseni joukkueeseen myös kaukalon ulkopuolella. Tiukoissa paikoissa pitää näyttää johtajuutta ja auttaa joukkuetta.

HPK

Kapteenin tehtävässä jatkaa Markus Nenonen. 28-vuotias laitahyökkääjä aloittaa neljännen kautensa HPK:ssa. Kevään 2019 mestaruusmaalin tekijälle alkava kausi on jo kymmenes Liigassa. Varakapteeneiksi on nimetty Philippe Cornet, Arto Laatikainen ja Tommi Tikka.

Ilves

Ilveksen kapteenina jatkaa Eemeli Suomi. Varakapteeniston muodostavat hyökkääjät Petri Kontiola, Panu Mieho ja Santeri Virtanen.

25-vuotias Suomi aloittaa seitsemännen kautensa Liigassa. Ilveksen kapteenina hän on toiminut syksystä 2018.

Jukurit

Petrus Palmu toimii Jukurien kapteenina alkavalla kaudella. 24-vuotiaan hyökkääjän lisäksi joukkueen kapteenistoon kuuluvat Jesper Piitulainen, Axel Rindell, Jarkko Immonen ja Jani Tuppurainen.

– On kunnia-asia päästä tällaiseen tehtävään. Aion johtaa näyttämällä esimerkkiä pelatessa, kopissa ja kentän ulkopuolella. Aion olla oma itseni, enkä muuttaa sen enempää mitään. Kun tulee vastuuta, pystyn kuitenkin myös vaatimaan tilanteen tullen, tuore kapteeni kuvailee Jukurien tiedotteessa.

Joukkueen päävalmentaja Olli Jokisen mukaan C-kirjain rinnassa on Palmulle hyvä kasvunpaikka.

– Halusimme kapteenin, joka pystyy näyttämään päivittäisessä tekemisessä esimerkkiä, ja viemään valmentajien viestiä eteenpäin. Petu on nyt kapteeni ensimmäistä kertaa miesten tasolla, ja tämä on hänelle hyvä paikka opetella, mitä päivittäinen johtaminen on. Hänellä on ympärillä myös hyvä ja kokenut kapteenisto.

JYP

Joukkueen kapteenina aloittaa puolustaja Jan Scotka. Varakapteenistoon kuuluvat hyökkääjät Jerry Turkulainen, Samuel Helenius, Braden Christoffer ja Mikko Salmio.

Tälle kaudelle JYPiin saapunut Scotka on ottanut lyhyessä ajassa paikkansa joukkueessa vahvoilla otteilla kaukalossa, sekä esimerkillisellä toiminnallaan kaukalon ulkopuolella.

– Kapteeniksi valitseminen on tietenkin itselleni iso kunnianosoitus ja arvostan sitä todella paljon. Pystyn sanomaan sanottavani otteluiden aikana ja auttamaan joukkuettamme ja nuoria pelaajiamme. Kapteeni ei johda yksin, vaan kapteeniston pitää yhdessä pystyä auttamaan ja johtamaan joukkuettamme. Joukkueellamme on yhteinen tavoite, ja tulemme työskentelemään yhdessä tavoitteemme saavuttamiseksi, Scotka kommentoi valintaansa JYPin tiedotteessa.

KalPa

Kapteenin virkaa kantaa tulevalla kaudella Tuomas Kiiskinen. Varakapteeniston muodostavat Matti Järvinen, Jesper Mattila ja Kim Nousiainen. Tuleva kausi on jo 14:s peräkkäinen kausi, kun KalPan edustusjoukkueen kapteeni on seuran oma kasvatti.

34-vuotias Kiiskinen teki debyyttinsä KalPan Liiga-joukkueessa jo kaudella 2004-05. Kevään 2012 jälkeen laitahyökkääjä pelasi ulkomaan kaukaloissa yhdeksän kauden ajan. SHL:n Växjö Lakersissä hän oli joukkueen varakapteenina neljän kauden ajan ja voitti seurassa kaksi Ruotsin mestaruutta.

– Kuopiolaisena ja KalPan kasvattina tämä on suuri kunnia. Joukkueessa on myös paljon muita johtajia, jotka pystyvät auttamaan. On kunnia pelata KalPassa, oli C-kirjain rinnassa tai ei, Kiiskinen sanoo.

KooKoo

KooKoon kapteeniston alkavalla kaudella muodostavat kapteeni Alexander Bonsaksen sekä varakapteeneiksi nimetyt Oskari Manninen, Heikki Liedes ja Kim Strömberg.

KooKoon mukaan nelikkoon sisältyy kokemusta, esimerkillisyyttä, rauhallisuutta, neuvottelukykyä ja ennen kaikkea KooKoo-sydäntä. Norjalaispuolustaja Alexander Bonsaksenille kausi on kolmas peräkkäinen kouvolalaisten kapteenina.

– En voi sanoin kuvailla, kuinka paljon odotan pääseväni jälleen pelaamaan kannattajillemme, sillä siitä on jo todella kauan aikaa. Olen varma, että olemme valmiita tälle kaudelle ja parannamme toivottavasti tekemistämme myös kauden aikana nousujohteisesti, Bonsaksen kommentoi KooKoon tiedotteessa.

Seitsemännen kautensa Liigassa aloittava 34-vuotias Bonsaksen on pelannut Liigan runkosarjassa yhteensä 285 ottelua. Playoffseista kokemusta on karttunut 53 ottelusta.

Kärpät

Kapteenin roolin alkavalla kaudella ottaa Kärppien paitaan palannut puolustaja Atte Ohtamaa. Ohtamaan rinnalla nähdään varakapteeneina Mika Pyörälä, Saku Mäenalanen ja Mikko Niemelä. Kapteenisto koostuu kokonaisuudessaan Kärppien omista kasvateista.

33-vuotias Ohtamaa pelasi kaksi edellistä kautta ulkomailla, ensin Sveitsin pääsarjassa ja sen jälkeen KHL:ssä. Kaudella 2018-19 hän esiintyi edellisen kerran Kärpissä ja toimi silloinkin joukkueen kapteenina. Kahdeksalla kaudella Liigaa pelannut Ohtamaa on voittanut Kärppien paidassa kaksi Suomen mestaruutta (2008 ja 2014), Leijonissa maailmanmestaruuden (2019) ja KHL:n mestaruuden (2018).

Lukko

Hallitsevan mestarin kapteeniston kaudella 2021–22 muodostavat uusi kapteeni Anrei Hakulinen sekä varakapteenit Arttu Ilomäki ja Julius Mattila. Kapteenivalinnat teki joukkueen valmennusjohto.

– On hieno kunnia saada C rintaan. Haluamme ja aiomme näyttää työmoraalimme ja asenteemme kautta esimerkkiä koko joukkueelle ja samalla näyttää joukkueenjohdolle, että olemme vastuun arvoisia, Anrei Hakulinen kertoo Lukon tiedotteessa.

– Luotamme, että kapteenisto pystyy omalla esimerkillään johtamaan joukkuetta: nimenomaan teoilla, eikä pelkillä puheilla. Sitä me odotamme ja näihin pelaajiin meillä on täysi luotto, Lukon päävalmentaja Marko Virtanen lisää.

Pelicans

Pelicans valitsi kapteenistonsa joukkueen sisäisellä äänestyksellä. Kapteeniksi valittiin puolustaja Joonas Jalvanti. Varakapteeniston muodostavat Antti Tyrväinen ja Miika Roine.

– On mahtavaa saada lahtelaisen kiekkokoulun kasvatti, erittäin luotettava ja kokenut pelaaja kapteeniksi. "Jalu" on loistava jatkaja lahtelaisten kapteenien listaan. Äänestulos oli hyvin selkeä eli joukkueella on iso luotto kapteenistoonsa, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä avaa valinnan taustoja.

SaiPa

SaiPan valmennus on nimennyt keskushyökkääjä Jarno Koskirannan jatkamaan viime kauden tapaan joukkueen kapteenina. Varakapteeneiksi on nimitetty SaiPan paitaan palanneet puolustaja Kalle Maalahti ja laitahyökkääjä David McIntyre.

– Ylpeänä jatketaan pestissä! Tämän vuoden nippu on niin urheilullinen ja täynnä pelaajia joilla on suuri halu kehittää itseään ja joukkuetta. Pyritään siinä auttamaan kukin omalla kokemuksella, kapteeni Koskiranta kertoo SaiPan tiedotteessa.

Sport

Kapteenivastuun kantaa tälläkin kaudella Erik Riska. Varakapteenistoon kuuluvat puolustaja Valtteri Viljanen sekä hyökkääjät Sebastian Stålberg ja Jonne Virtanen.

– (Kapteeniston valinta) oli kyllä niin simppeli, että Risto (Dufva) ilmoitti meille, että me hoidamme tämän homman, syksystä 2018 kapteenina toiminut Erik Riska tiivistää valintaprosessin Sportin julkaisemassa videossa.

32-vuotias Riska aloittaa yhdeksännen kautensa Liigassa. Vuodesta 2014 Sportin Liiga-joukkueessa pelannut hyökkääjä on vaasalaisten Liiga-historian kokenein pelaaja 378 ottelullaan.

Tappara

Joukkueen kapteenina aloittaa 26-vuotias hyökkääjä Otto Rauhala. Varakapteeneina toimivat kokeneet Jukka Peltola, Kristian Kuusela ja Patrik Virta.

Rauhala on toiminut kapteenina myös Tapparan U16- ja U20-ikäluokissa. Hän ottaa kapteenin tehtävät vastaan nöyrästi.

– Kapteeniksi nimeäminen on todella suuri kunnia. Siinä on jotain selittämätöntäkin ja niin hieno juttu itselleni, Rauhala kommentoi valintaa.

Uuden kapteenin tukena on kokenut varakapteenisto, ja Rauhala arvostaa heiltä saamaansa tukea. Oma pelaajarooli on kuitenkin aikaisemmilta vuosilta tuttu.

– Tahdon tuoda omia kuraisia työmiehen saappaitani enemmän esiin.

TPS

Juhani Jasu jatkaa TPS:n kapteenina myös alkavalla kaudella. Joukkueen varakapteeniston muodostavat Ville Lajunen ja Juuso Pärssinen. Pärssisen lähdettyä syyskuussa NHL-seura Nashville Predatorsin harjoitusleirille, kapteenistoon nousee Elmeri Eronen.

– Tämä on minulle iso etuoikeus ja kunniatehtävä saada toimia nimenomaan Turussa TPS:n kapteenina. Meillä on tälläkin kaudella niin urheilullinen joukkue ja motivoitunut ilmapiiri pukukopissa, että tämän joukkueen johtaminen C-kirjain rinnassa on helppoa, Juhani Jasu kertoo TPS:n tiedotteessa.

Ässät

Porilaisten kapteeniksi on valittu joukkueeseen paluun tehnyt keskushyökkääjä Jarno Kärki. Varakapteenistoon nimettiin Niklas Appelgren, Alexander Ruuttu ja Roni Sevänen.

Kapteeniston valitsi joukkueen valmennus.

– Kahtena edellisenä kautena valinnat on tehty äänestämällä, ja nyt halusimme toimia eri tavalla. Voimme keskittyä pelaamisen kehittämiseen ja ryhmäytymiseen. Kävimme torstaina ensimmäisen yhteisen keskustelun kapteeniston kanssa, ja keskustelut etenivät todella hyvässä hengessä, Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin kommentoi Ässien tiedotteessa.

Tuore kapteeni on pelannut Ässien paidassa aikaisemmin viidellä kaudella yhteensä 239 ottelua.

– Olen oma itseni tästäkin lähtien. En ole se kaikista äänekkäin äijä kopissa, mutta suu kyllä aukeaa, jos sille tulee tarvetta. Koitan auttaa kaikkia parhaani mukaan ja kantaa pelillistä johtajuutta. Haluan johtaa esimerkillä sekä kaukalossa että sen ulkopuolella, Jarno Kärki sanoo.


---
Julkaisija: Antti Seppänen