Petteri Wirtanen palaa HIFK:n hyökkäykseen

6.9.2021
Petteri Wirtanen palaa HIFK:n hyökkäykseen

Petteri Wirtanen palaa HIFK:n paitaan yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Kyseinen kuva on vuodelta 2009. (Kuva: Marko Hannula)

35-vuotias Petteri Wirtanen tekee paluun HIFK:hon yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Wirtanen oli voittamassa seuran edellistä Suomen mestaruutta keväällä 2011.

Wirtanen on pelannut kaksi edelliskautta TPS:n riveissä. Viime kaudella hyökkääjä teki 63 otteluun tehopisteet 6+8=14. Kyseinen kausi päättyi Wirtasella joukkueensa kanssa SM-hopeaan. Wirtanen teki debyyttinsä Liigassa kaudella 2003-04 HPK:n riveissä. Debyyttinsä jälkeen kokenut pelimies on pelannut Liigan lisäksi pitkin maailmaa NHL:ssä, AHL:ssä, KHL:ssä, NLA:ssa ja SHL:ssä. Liigassa otteluita on Wirtaselle kertynyt yhdeksällä pelatulla kaudella yhteensä 404, joista 207 HIFK:n paidassa. Wirtanen on voittanut urallaan Suomen mestaruuden kaksi kertaa. Ensimmäinen tuli HPK:ssa kaudella 2005-06 ja jälkimmäinen HIFK:ssa kaudella 2010-11.

Wirtasen ja HIFK:n välisessä sopimuksessa on lokakuun alussa umpeutuva molemminpuolinen optio loppukaudesta 2021-22.


---
Julkaisija: Henri Niemelä