Stanislav Galimov saapuu KHL:stä Kärppien maalille

27.7.2021
Stanislav Galimov saapuu KHL:stä Kärppien maalille

Stanislav Galimov saapuu Kärppien maalinsuulle yksivuotisella sopimuksella. (Kuva: Jussi Määttä)

33-vuotias venäläismaalivahti Stanislav Galimov on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Kärppien kanssa. Kokeneella maalivahdilla on yli 350 ottelun kokemus KHL:stä.

Galimov pelasi viime kaudella 16 ottelua KHL-joukkue Dinamo Riikassa torjuntaprosentilla 88.9%. Galimov debytoi KHL:ssä kaudella 2008-09 ja voitti Gagarin Cupin kyseisellä kaudella AK Bars Kazanin kanssa. Heti seuraavalla kaudella 2009-10 maalivahti oli mukana voittamassa joukkueelleen toista peräkkäistä mestaruutta. Kaiken kaikkiaan Galimov on pelannut KHL:ssä 13 kautta, joissa otteluita on pudotuspelit mukaan lukien kertynyt 354 torjuntaprosentilla 92.2%. Galimov on pelannut urallaan neljä ottelua Venäjän maajoukkueessa.

- Stanislav on Venäjällä tasonsa osoittanut maalivahti, joka tuo mukanaan kokemusta KHL:n huippuorganisaatioista. Meille tärkeä asia oli, että hän osoitti selvästi haluavansa tulla Kärppiin. Maalivahtikaksikossamme on nyt hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta, kommentoi Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho.


---
Julkaisija: Henri Niemelä