Jukurit julkisti tukun pelaajasopimuksia - Pekka Jormakka palaa Suomeen

27.7.2021
Jukurit julkisti tukun pelaajasopimuksia - Pekka Jormakka palaa Suomeen

Uusien pelaajien lisäksi 29-vuotias Joachim Rohdin teki yksivuotisen jatkosopimuksen Jukureiden kanssa. (Kuva: Petri Saarelainen)

Jukurit julkaisi tiistaina tukun pelaajasopimuksia tulevaksi kaudeksi. Joukkueeseen liittyvät uusina Pekka Jormakka, Niclas Lundgren sekä Linus Nässen. Viime kaudella joukkueessa pelannut Joachim Rohdinin teki seuran kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen.

Suomalaiselle kiekkoväelle tuttu Pekka Jormakka aloitti viime kauden KHL:ssä Sibir Novosibirskissä, mutta seura vaihtui jo yhdeksän pelatun ottelun jälkeen saksalaiseen Grizzlys Wolfsburgiin. DEL-liigassa Jormakka teki 37 otteluun pudotuspelit mukaan lukien tehopisteet 10+8=18. Jormakka pelasi Liigassa edellisen kerran kaudella 2014-15, jolloin hän oli voittamassa hopeaa Tapparan paidassa. Edelliskaudet hyökkääjä on viihtynyt KHL:ssä pelaten sarjassa yhteensä 267 ottelua. Jukurit on Jormakalle neljäs seura Liigassa. Aiemmat joukkueet ovat JYP, Pelicans sekä Tappara. 30-vuotias Jormakka on pelannut urallaan kahdet MM-kisat Suomen maajoukkueessa. Hyökkääjä saapuu Mikkeliin 1+1-vuotisella sopimuksella.

- Pekka on kokenut ja maailmaa nähnyt huippupelaaja, joka haistaa maalipaikat ja on niissä tehokas. Hän myös tärkeä joukkuepelaaja tuomalla joukkueeseen iloisuutta ja huumoria, kuvailee Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen.

31-vuotias Niclas Lundgren saapuu Jukureihin yksivuotisella sopimuksella. Ruotsalaispuolustaja pelasi päättyneellä kaudella Ruotsin kahdella korkeimmalla sarjatasolla. Lundgrenin kausi alkoi toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Västerås IK:ssa, jossa otteluita kertyi 28 tehopisteillä 1+5=6. Tammikuussa puolustaja siirtyi SHL:ään ja Färjestadiin, jossa loppukaudesta otteluita kertyi pudotuspelit mukaan lukien 25. 469 ottelua SHL:ssä pelannut Lundgren voitti sarjan mestaruuden kaudella 2014-15 Växjö Lakersissä.

23-vuotias Linus Nässen saapuu Jukureihin niin ikään yksivuotisella sopimuksella. Ruotsalaispuolustaja pelasi viime kauden lyhyttä lainapestiä lukuunottamatta SHL:ssä Växjö Lakersissä, joka voitti keväällä sarjan mestaruuden. Pudotuspelit mukaan lukien otteluita Nässenille kertyi yhteensä 46 tehopisteillä 0+5=5. Puolustaja on pelannut SHL:ssä yhteensä 112 ottelua.

Jukurit teki samaan syssyyn yksivuotisen jatkosopimuksen viime kaudeksi seuraan liittyneen Joachim Rohdinin kanssa. 29-vuotias ruotsalaishyökkääjä teki seurassa viime kaudella 55 otteluun tehopisteet 17+8=25.


---
Julkaisija: Henri Niemelä