Topias Vilén jatkosopimukseen Pelicansin kanssa

24.7.2021
Topias Vilén jatkosopimukseen Pelicansin kanssa

Puolustajalupaus pelaa Pelicansissa uuden sopimuksen myötä ainakin seuraavat kaksi kautta (Kuva: Petri Saarelainen)

18-vuotias puolustajalupaus Topias Vilén on tehnyt kauden 2022-23 kattavan jatkosopimuksen Pelicansin kanssa. Puolustaja on varauskelpoinen käynnissä olevassa NHL Draftissa.

Topias Vilén pelasi viime kaudella Pelicansin riveissä 35 ottelua tehopisteillä 3+5=8. Puolustaja oli keväällä myös osa Suomen alle 18-vuotiaiden MM-joukkuetta. Kisojen seitsemässä ottelussa Vilén saalisti neljä syöttöpistettä. Puolustajalupaus debytoi Liigassa jo kaudella 2019-20 ollessaan vain 16-vuotias. Tulevana iltana ja yönä käydään vuoden 2021 NHL Draftin kierrokset 2-8. 18-vuotias puolustaja on tänä vuonna varauskelpoinen, joten hän tulee saamaan lisää hyviä uutisia uuden jatkosopimuksen lisäksi.

- Hyvät fiilikset jatkosopimuksesta. Viime kausi oli hyvä ja koen, että Pelicans on itselleni se paras mahdollinen paikka kehittyä ja mennä eteenpäin omalla uralla, Vilén kommentoi.

- Viime kausi oli valtava positiivinen yllätys, että Toppari pystyi pelaamaan 17-vuotiaana niin hyvin kuin pelasi. Yli 30 ottelua Liigaa oli huikea suoritus ja siitä on loistava lähteä rakentamaan tulevaa kautta. Nyt Toppari tietää, mitä Liiga vaatii ja seuraava askel on vakiinnuttaa pelistä toiseen se sama taso. Odotusarvo on siinä, että pystytään taas ottamaan kehitysaskeleita, mutta toisaalta osataan olla kärsivällisiä, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä järkeilee nuoren suojattinsa tilannetta.


---
Julkaisija: Henri Niemelä