Pelicans vahvisti hyökkäystään Jiří Smejkalilla

15.7.2021
Pelicans vahvisti hyökkäystään Jiří Smejkalilla

Tshekin maajoukkuepelaaja Smejkal kantaa ensi kaudella Pelicansin turkoosia paitaa. (Kuva: Tomi Natri)

Pelicans on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen Jiří Smejkalin kanssa. 24-vuotias Tshekin maajoukkuehyökkääjä saapuu Lahteen Tapparasta.

Smejkal pelasi päättyneellä kaudella Tapparassa pudotuspelit mukaan lukien yhteensä 57 ottelua tehopisteillä 9+17=26. Hyökkääjä päätti kautensa MM-kisoihin, joissa hän edusti Tshekkiä joukkueen kaikissa kahdeksassa ottelussa tehopistein 1+1=2. Ennen Suomeen tuloaan Smejkal pelasi Tshekin pääsarjassa 156 ottelua tehopisteillä 29+38=67. Smejkal on pelannut urallaan 19 ottelua miesten A-maajoukkueessa sekä 52 ottelua nuorten maajoukkueessa.

- Smejkal on juuri sitä, mitä tarvitsimme hyökkäyspäähän. Hän on isokokoinen ja vahva kamppailija, joka on kuitenkin kokoonsa nähden erittäin taitava hyökkäyssuuntaan. Hän uskaltaa mennä maalille ja on maalinedustalla tehokas. Smejkal on myös erittäin monipuolinen pelaaja, mitä kuvasti hänen roolinsa Tshekin maajoukkueessa, jossa hän pelasi alemmissa kentissä ja sai muun muassa alivoimavastuuta. Smejkal pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa, mutta meille hänet on hankittu lähtökohtaisesti laituriksi. Olen erittäin iloinen, että saatiin hänet tänne, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä kertoo.


---
Julkaisija: Henri Niemelä