Brady Austin saapuu Tapparan puolustukseen

5.7.2021
Brady Austin saapuu Tapparan puolustukseen

Tappara vahvistaa puolustustaan viime kaudella KHL:ssä pelanneella Brady Austinilla. (Kuva: Saana Hakala)

Tappara on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Brady Austinin kanssa. 28-vuotias kanadalaispuolustaja pelasi viime kaudella KHL:ää Torpedo Nizhny Novgorodissa.

Austin pelasi viime kaudella KHL:ssä pudotuspelit mukaan lukien 54 ottelua tehopisteillä 4+10=14. Buffalo Sabresin vuonna 2012 varaama puolustaja on pelannut urallaan Pohjois-Amerikassa 5 NHL-ottelua sekä 277 AHL-ottelua. Austin siirtyi ensimmäisen kerran Eurooppaan kesken kauden 2018-19, jolloin osoitteeksi valikoitui Tanskan pääsarjan Esbjerg Energy. Kaudella 2019-20 puolustaja teki läpimurtonsa Euroopassa voittamalla Rytiri Kladnossa Tšekin pääsarjassa sekä puolustajien maali- että pistepörssin tehopistein 18+25=43. Austin vaihtoi tulevalle kaudelle jälleen joukkuetta Tampereen Tapparaan.

- Kyseessä on kokenut puolustaja, joka tulee tuomaan pakistoon leveyttä sekä joustavuutta. Austin on pelannut erilaisissa rooleissa ammattilaisurallaan ja saanut myös paljon vastuuta ylivoimalla. Hän on pelannut myös kaksi kautta Euroopassa, joten eurooppalainen pelitapa ja kaukalo ovat tulleet tutuksi, Tapparan urheilujohtaja Jukka Rautakorpi kommentoi.


---
Julkaisija: Henri Niemelä