Jarno Kärki palaa Porin Ässiin

23.6.2021
Jarno Kärki palaa Porin Ässiin

Kärki palaa kasvattajaseuraansa kahden vuoden tauon jälkeen. (Kuva: Mikko Pylkko)

26-vuotias Jarno Kärki palaa Porin Ässiin yksivuotisella sopimuksella. Hyökkääjän kaksi edellistä kautta menivät Ruotsin pääsarjassa.

Kärki pelasi kuluneella kaudella SHL:ssä Linköpingissä 50 ottelua tehopistein 16+11=27. Yhteensä hyökkääjä pelasi Ruotsin pääsarjassa kahden edelliskauden aikana 94 ottelua tehopistein 27+18=45. Porin Ässien kasvatti debytoi Liigassa kaudella 2014-15 ja on pelannut 270 Liigaottelusta 251 Porin Ässien paidassa. Kärki pelasi tehokkaimman Liigakautensa kaudella 2015-16, jolloin hän iski 55 otteluun tehopisteet 17+19=36. Hyökkääjä on pelannut urallaan myös kolme ottelua Suomen A-maajoukkueessa. Kärki pelasi Ässissä viimeksi kaudella 2018-19.

- Olemme todella tyytyväisiä, että saimme Jarno Kärjen takaisin kasvattajaseuraan kahden SHL-kauden jälkeen. Hän on kehittynyt pelaajana Ruotsin vuosien aikana ja palaa nyt kotiseuraan parhaassa iässä, joten myös henkistä vastuunkantoa voidaan odottaa. Keskustelujemme pohjalta "Japi" on siihen valmis.

- Kärjen rooli kasvoi Linköpingissä koko ajan, ja he olivat hänen panokseensa erittäin tyytyväisiä nimenomaan monipuolisuuden vuoksi ja lisäksi hän otti pelillistä johtajuutta. Viime kaudella peliaika ja ylivoimavastuu kasvoivat sekä häntä peluutettiin myös alivoimalla jonkin verran. Kärki oli joukkueensa sekä SHL:n suomalaisista paras maalintekijä viime kaudella. Pelaajana Kärjen ominaisuuksia on turha sen enempää kerrata, mutta ehkä nostona voisi sanoa, että hän yksi SHL:n parhaita pelaajia 1-2 metrin etäisyydeltä maalista, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi.


---
Julkaisija: Henri Niemelä