Saku Mäenalanen palaa kasvattajaseuraansa Oulun Kärppiin kolmen vuoden sopimuksella

11.6.2021
Saku Mäenalanen palaa kasvattajaseuraansa Oulun Kärppiin kolmen vuoden sopimuksella

Mäenalanen hakee uusia onnistumisia uudessa roolissaan Oulun Kärpissä. (Kuva: Ville Honkonen)

27-vuotias tuore MM-hopeamitalisti Saku Mäenalanen palaa kasvattajaseuraansa Oulun Kärppiin kolmen vuoden sopimuksella, jossa on ulkomaan optio ensimmäisen kauden jälkeen. Viimeiset kaksi kautta hyökkääjällä kului KHL:ssä Helsingin Jokereissa ja miehen vyöllä on myös 43 NHL-ottelua.

Mäenalanen pelasi kuluneella kaudella Jokereissa 42 ottelua tehopisteillä 4+8=12. Hyökkääjän kausi kuitenkin huipentui hiljattain päättyneisiin jääkiekon MM-kisoihin, joista kotiintuomisina oli hopeamitali. Kaksi kautta Jokereissa olivat Mäenalaisella loukkaantumisien täyteisiä ja otteluita kertyikin lopulta 74 tehopistein 11+15=26. Carolina Hurricanes varasi suomalaisen NHL:ään vuonna 2013 numerolla 125 ja kaudella 2018-2019 Mäenalanen pääsi pelaamaan NHL:ssä 43 ottelua ja tehopisteitä näihin otteluihin syntyi 4+5=9.

Mäenalanen on kuudella aikaisemmalla Liigakaudellaan pelannut yhteensä 232 ottelua, joista 224 Kärppien riveissä. Parhaalla Liigakaudellaan 46 tehopistettä kaudella 2017-2018 tehnyt hyökkääjä on voittanut Suomen mestaruuden Kärppien kanssa kolme kertaa kausilla 2013-2014, 2014-2015 ja 2017-2018. Mäenalasen maajoukkueuran toinen kohokohta oli vuoden 2014 alle 20-vuotiaiden MM-kisat, joissa hyökkääjä voitti sekä MM-kultaa että kisojen maalipörssin.

Mäenalaselle paluu Ouluun tuntui luontevalta askeleelta:

- Isoimmat jutut olivat halu menestyä ja pelata isossa roolissa. Koin, että molemmat asiat täyttyivät täällä. Kun kuulin minkälainen joukkue tänne on rakentumassa, niin se vaikutti totta kai myös. On hienoa tulla takaisin kotiin kannujahtiin.

- Kovia sarjoja olen päässyt pelaamaan, ja sitä kautta olen varmasti kehittynyt vahvemmaksi ja paremmaksi sekä pelaajana että ihmisenä. Uskon, että olen paljon kokonaisvaltaisempi pelaaja, kuin mitä olin kolme vuotta sitten täältä lähtiessäni. Tavoitteeni ovat vielä korkealla, sillä ei tuota ikää vielä ihan hirveästi ole. Haluan vielä päästä takaisin NHL:ään.


---
Julkaisija: Henri Niemelä