Muistatko nämä All Stars –pelaajat? Leijona-legendalla hurja määrä tähdistövalintoja

2.6.2021
Muistatko nämä All Stars –pelaajat? Leijona-legendalla hurja määrä tähdistövalintoja

All Stars 2021: Lassi Lehtinen (vas.), Vili Saarijärvi, Robin Press, Josh Kestner, Petri Kontiola ja Sebastian Wännström.

Liiga julkaisi lauantaina kauden parhaiden pelaajien valinnat. All Stars –kentälliseen valittiin kuusikko, jonka kokoonpanolla kirjoitettiin myös Liiga-historiaa.

Kentällisen maalivahti Lassi Lehtinen on neljäs Lukko-vahti kautta aikojen, joka valittiin tähdistööön. 22-vuotias Lehtinen on kahdeksanneksi nuorin All Stars –vahti kautta aikojen.

Lukon Robin Pressistä tuli kolmas ruotsalaispuolustaja All Starsissa Josef Boumediennen ja Henrik Tallinderin jälkeen. 38-vuotias Tallinder oli keväällä 2017 kaikkien aikojen vanhin kenttäpelaaja tähdistössä.

Vili Saarijärvi on kolmas Lukko-puolustaja All Starsissa kautta aikojen. Joni Lehto on ainoana Lukko-puolustajana valittu tähdistöön kaksi kertaa (1995 ja 1996).

Ässien laitahyökkääjä Sebastian Wännström on seitsemäs ruotsalaispelaaja All Starsissa. 2000-luvulla vain kaksi Ässien hyökkääjää on valittu All Starsiin: Marko Kivenmäki vuonna 2006 ja Tomas Zaborsky 2012.

HPK:n Petri Kontiola on kautta aikojen vanhin keskushyökkääjä tähdistössä. Kontiolaa ennen vanhin All Stars –sentteri oli JYPin Eric Perrin keväällä 2012. HPK:sta All Starsin keskushyökkääjä on tullut aiemmin vain kahdesti: Teppo Kivelä valittiin kentälliseen vuonna 1991 ja Ville Leino 2006.

TPS:n Josh Kestner katkaisi All Stars –valinnallaan pitkän putken, jolloin All Starsin hyökkääjävalinta ei ole osunut turkulaisjoukkueeseen. Edellisen kerran TPS-hyökkääjä valittiin tähdistöön 20 vuotta sitten keväällä 2001, kun Tony Virta äänestettiin ketjuun.

Useimmin All Starsiin on valittu Ilves-ikoni Lasse Oksanen. Pitkän uran pääsarjatasolla pelannut Oksanen valittiin tähdistökentällisen laitahyökkääjäksi peräti yhdeksän kertaa vuosina 1965-75. Yli 280 A-maaottelun Oksanen valittiin kauden parhaiden kuusikkoon kahdeksana vuonna peräkkäin 1965-72.

Veli-Pekka Ketola valittiin All Starsiin kuudesti. Hän on kentälliseen useimmin valittu keskushyökkääjä kautta aikojen. Raimo Helmisellä ja Raimo Kilpiöllä valintoja on neljä.

Maalivahdeista Urpo Ylönen ja Hannu Kamppuri ovat saaneet urallaan kuusi All Stars –valintaa. Puolustajista viidesti tähdistöön on valittu Jarmo Wasama, Seppo Lindström, Pekka Rautakallio, Hannu Virta ja Timo Jutila.

Nuorin All Stars –pelaaja on ollut Ilveksen Wasama, joka valittiin tähdistöön vain 18-vuotiaana keväällä 1962. Huippupuolustajan ura katkesi menehtymiseen auto-onnettomuudessa helmikuussa 1966. Wasama valittiin All Starsiin vielä postuumisti keväällä 1966, viidennen kerran urallaan.

Jokerien maalivahti Kari Lehtonen oli keväällä 2002 vain hieman Wasamaa vanhempi, myös 18-vuotias. Kärppien Sebastian Ahon huippunäytöt kaudelta 2015-16 poikivat All Stars –valinnan keväällä 2016 – myös ennen pelaajan 19-vuotissyntymäpäivää.


---
Julkaisija: Antti Seppänen