Liigan All Stars 2021 – Nämä pelaajat äänestyksen kärjessä

28.5.2021
Liigan All Stars 2021 – Nämä pelaajat äänestyksen kärjessä

All Stars –pelaajat palkitaan Lynces Academicin jääkiekkoilijapatsailla. (Kuva: Tomi Natri)

Liiga julkistaa kauden 2020-21 palkittujen nimet lauantaina. Kauden All Stars –kentällisen hyökkääjäksi sai ääniä kaikkiaan 21 pelaajaa.

Kauden tähdistökentällisen puolustajat valitaan parhaan puolustajan Rautakallio–palkinnon äänestyksen perusteella. Kärkikolmikkoon sijoittuivat HPK:n Elmeri Eronen sekä Lukon Robin Press ja Vili Saarijärvi.

Parhaan maalivahdin Ylönen-palkinnon voittaja on itseoikeutetusti myös All Stars –kentällisen maalivahti. Tänä keväänä eniten ääniä saaneet ehdokkaat ovat Pelicansin Patrik Bartosak, TPS:n Andrei Karejev ja Lukon Lassi Lehtinen.

Keskushyökkääjäehdokkaiden kärjen muodostavat Pelicansin Hannes Björninen, Lukon Eetu Koivistoinen ja HPK:n Petri Kontiola.

Björninen olisi vasta toinen hyökkääjä ja neljäs pelaaja Pelicansin seurahistoriassa, joka valittaisiin Liigan All Stars –kentälliseen. Koivistoisen valinta puolestaan toisi tähdistökentällisen sentterivalinnan kolmannen kerran peräkkäin Lukolle. Kahtena edellisenä vuonna ykkönen oli Justin Danforth. Petri Kontiola taasen olisi kautta aikojen vanhin All Starsin keskushyökkääjä ja kaikkiaan kolmas sentterivalinta HPK:sta.

Laitahyökkääjistä eniten ääniä keräsivät TPS:n Josh Kestner, KooKoon Ahti Oksanen, JYPin Robert Rooba, Lukon Aleksi Saarela, Ilveksen Eemeli Suomi, ja Ässien Sebastian Wännström.

Kestneristä tulisi jo 45:s TPS-pelaaja All Starsissa. 22 maalin Oksanen olisi kolmas KooKoon pelaaja tähdistössä ja Rooba vasta toinen JYP-laitahyökkääjä All Starsissa viimeisten 28 kauden aikana.

Aleksi Saarelasta tulisi historian toinen toisen polven All Stars –pelaaja Liiga-historiassa Ville Peltosen jälkeen. Eemeli Suomelle All Stars –valinta olisi toinen peräkkäinen ja Sebastian Wännström neljäs ruotsalaishyökkääjä tähdistössä kautta aikojen.

Viime kaudella All Stars –kentälliseen valittiin maalivahti Lukas Dostal (Ilves), puolustajat Jakub Krejcik (Kärpät) ja Matt Caito (KooKoo) sekä hyökkääjät Eemeli Suomi (Ilves), Justin Danforth (Lukko) ja Julius Nättinen (JYP).

* * *

Liiga-kauden parhaiden valinnat julkistetaan lauantaina 29. toukokuuta ennen MM-kisojen ottelua Saksa–Suomi.


---
Julkaisija: Antti Seppänen