Juhamatti Aaltonen jatkaa Kärpissä

28.5.2021
Juhamatti Aaltonen jatkaa Kärpissä

Juhamatti Aaltonen jatkaa Kärpissä myös ensi kaudella. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät ja Juhamatti Aaltonen ovat solmineet yksivuotisen sopimuksen. Lisäksi kuusi Kärppien omaa nuorta pelaaja allekirjoitti liigasopimukset.

Aaltonen, 35, pelasi menneellä kaudella Kärpissä 32 ottelua pistein 7+20=27. Viiteen playoffs-otteluun Aaltonen loihti pisteet 2+4=6. Tähänastisella urallaan Aaltonen on pelannut Liigassa 463 runkosarjaottelua pistein 137+180=317.

Kärppien päävalmentaja Lauri Mikkola ottaa Aaltosen avosylin vastaan joukkueeseensa. Mikkolan mukaan kiekkovirtuoosista on iän myötä kuoriutunut monipuolinen ja luotettava joukkuepelaaja, jonka valmentaja voi huoletta laittaa jäälle tilanteessa kuin tilanteessa. Aaltosen kokemus ja johtajuus ovat arvokkaita asioita pukukopissa.

- Juhamatti tuo joukkueeseen roppakaupalla kokemusta ja hyökkäyspelitaitoa, mutta myös kokonaisvaltaista pelaamista. Hän on kasvanut pelaajana monipuolisemmaksi ja hän ei ole erikoistilanteissa enää pelkästään YV-mies, vaan myös loistava alivoimapelaaja. Jokainen tässä seurassa arvostaa häntä ihmisenä ja pelaajana, ja hänen persoonansa tuo sopivaa rentoutta ja letkeyttä pukukoppiin, Mikkola kehuu Kärppien sivuilla.

Lisäksi Kärpät on solminut liigasopimukset Ville Koivusen, Joonas Lohisalon, Arttu Hyryn, Aleksi Antti-Roikon, Sisu Yliniemen ja Ville Heikkalan kanssa. Koko kuusikko on Kärppien seurayhteisöön kuuluvien seurojen kasvatteja. Koivusen ja Lohisalon sopimukset ovat kolmevuotisia, Hyryn kaksivuotinen ja Antti-Roikon, Yliniemen ja Heikkalan yksivuotisia.


---
Julkaisija: Salttu Forsström