Rautakallio-palkinto 2021 – Kenelle vuoden puolustajan palkinto Liigassa?

27.5.2021
Rautakallio-palkinto 2021 – Kenelle vuoden puolustajan palkinto Liigassa?

Rautakallio-palkinnon kolme kärkiehdokasta: Vili Saarijärvi (vas.), Elmeri Eronen ja Robin Press.

Liiga julkistaa kauden 2020-21 palkittujen nimet tulevana lauantaina. Parhaan puolustajan Pekka Rautakallio –palkinnon saajaksi ovat ehdolla eniten ääniä saaneet HPK:n Elmeri Eronen sekä mestarijoukkue Lukon kaksikko Robin Press ja Vili Saarijärvi.

"Rautakallio-palkinnon saa puolustaja, joka Liiga-kauden aikana omalla pelipaikallaan on erottautunut muita näkyvämmäksi huippupelaajaksi. Palkinnon voittaja valitaan jääkiekkotoimittajien äänestyksellä."

Elmeri Eronen oli runkosarjassa puolustajien pistepörssin kakkonen Liiga-uransa ennätyspistein 9+31=40. Kahdeksannen kautensa Liigassa pelannut HPK-puolustaja oli joukkueensa kärkimies tehopörssissä (+14) ja kaikkien Liiga-pelaajien vertailussa eniten peliaikaa kerännyt pelaaja keskiarvolla 24.23.

Robin Press hätyytteli runkosarjassa jopa puolustajien yhden kauden piste-ennätystä, mutta saldo 17+31=48 jäi ennätyksestä viiden pisteen päähän. Ruotsalaispuolustaja palkittiin runkosarjan parhaan pelaajan Lasse Oksanen –palkinnolla. Playoffs-peleissä mestarijoukkueen avainpuolustaja kirjasi 11 ottelussa pisteet 3+5.

Vili Saarijärvi palasi tälle kaudelle Suomen kaukaloihin kuuden Pohjois-Amerikan vuoden jälkeen. 24-vuotias Saarijärvi kokosi runkosarjassa 36 (9+27) pistettä ja oli puolustajien pistepörssin neljäs. Tehopörssissä hän keräsi komean saldon +25. Playoffseissa Saarijärvi kirjasi seitsemän syöttöpistettä.

Viime kaudella Pekka Rautakallio –palkinnon sai KooKoon Matt Caito.

* * *

Liiga-kauden parhaiden valinnat julkistetaan lauantaina 29. toukokuuta ennen MM-kisojen ottelua Saksa–Suomi.


---
Julkaisija: Antti Seppänen