Wasama-palkinto 2021 – Kenestä vuoden tulokas Liigassa?

26.5.2021
Wasama-palkinto 2021 – Kenestä vuoden tulokas Liigassa?

Wasama-palkinnon kolme kärkiehdokasta: Kasper Björkqvist (vas.), Roby Järventie ja Ruben Rafkin.

Liiga julkistaa kauden 2020-21 palkittujen nimet tulevana lauantaina. Parhaan tulokkaan Jarmo Wasama –palkinnon saajaksi ovat ehdolla eniten ääniä saaneet Kasper Björkqvist, Roby Järventie ja Ruben Rafkin.

"Wasama-palkinnon saa suomalainen Liigan ensimmäisen kauden pelaaja, joka on osoittanut taitoa kehittyä kansainväliseksi huippupelaajaksi. Voittaja valitaan jääkiekkotoimittajien äänestyksellä."

KooKoon Kasper Björkqvist palasi tälle kaudelle kotimaan kaukaloihin neljän Pohjois-Amerikan vuoden jälkeen. 23-vuotias laitahyökkääjä esiintyi heti runkosarjan käynnistyttyä tehokkaana, ja esitykset palkittiin myös valinnalla A-maajoukkueen syksyn Suomen ja helmikuun Ruotsin EHT-turnauksiin. Björkqvist kokosi runkosarjan 44 ottelussaan 26 (11+15) pistettä ja rikkoi KooKoo-tulokkaiden kaikki kausiennätykset. Playoffs-pelien jälkeen Björkqvistin kausi jatkui AHL:ssä.

Ilveksen Roby Järventie debytoi Liigassa jo joulukuussa 2019. Kulunut kausi oli kuitenkin 18-vuotiaalle laitahyökkääjälle varsinainen tulokaskausi. Toisen polven Liiga-kiekkoilija oli huippuvireessä runkosarjan alkupuolella ja pelasi marraskuuhun asti lähes piste per peli –tahdilla. Vuodenvaihteessa Järventie oli mukana nuorten MM-pronssijoukkueessa. Runkosarjassa Järventie keräsi 25 (14+11) pistettä ja oli tulokaspelaajien kauden paras maalintekijä. Järventien kausi jatkui Liigan jälkeen vielä AHL-peleissä.

TPS:n Ruben Rafkin palasi Suomen kaukaloihin neljän Pohjois-Amerikan kauden jälkeen. Tammikuussa 19 vuotta täyttänyt puolustaja nousi kauden edetessä TPS:n vakiokokoonpanon pelaajaksi. Nuorten MM-kisojen jälkeen Rafkinin peliaika lisääntyi ja samalla kertyi myös pisteitä. Kauden 16 pisteestä 13 syntyi helmi-huhtikuun otteluissa. TPS:n hopeajoukkueessa Rafkin kirjasi playoffseissa pisteet 0+3. Rafkin on haluttu pelaaja heinäkuun NHL-varaustilaisuudessa.

Viime kaudella Jarmo Wasaman muistopalkinnon sai Ilveksen Matias Maccelli.

* * *

Liiga-kauden parhaiden valinnat julkistetaan lauantaina 29. toukokuuta ennen MM-kisojen ottelua Saksa–Suomi.


---
Julkaisija: Antti Seppänen