Ylönen-palkinto 2021 – Kuka vie parhaan maalivahdin tittelin?

25.5.2021
Ylönen-palkinto 2021 – Kuka vie parhaan maalivahdin tittelin?

Ylönen-palkinnon kolme kärkiehdokasta: Patrik Bartosak (vas.), Andrei Karejev ja Lassi Lehtinen.

Liiga julkistaa kauden 2020-21 palkittujen nimet tulevana lauantaina. Parhaan maalivahdin Urpo Ylönen –palkinnon saajaksi ovat ehdolla eniten ääniä saaneet Patrik Bartosak, Andrei Karejev ja Lassi Lehtinen.

"Ylönen-palkinnon saa maalivahti, joka tehtävässään kauden Liiga-otteluissa on osoittautunut vertaisistaan parhaimmaksi. Palkinnon voittaja valitaan jääkiekkotoimittajien äänestyksellä."

Patrik Bartosak kantoi tällä kaudella päävastuuta Pelicansin maalilla. Tshekkivahti torjui 41 ottelusta 20 voittoa varsinaisilla peliajoilla ja kirjasi kauden voittoprosentikseen 60,0. Runkosarjassa neljä nollapeliä pelannut Bartosak keräsi maalivahtien vertailussa toiseksi eniten torjuntoja ja pysäytti kiekkoja 91,3 %:n varmuudella.

TPS:n Andrei Karejev kokosi runkosarjasta tililleen 16 voittoa ja hävisi pelaamistaan 36 ottelusta varsinaisilla peliajoilla vain kuusi. Voittoprosentti 64,3 oli paras Lukon maalivahtikaksikon jälkeen. 26-vuotias Karejev valittiin Liigan kuukauden parhaaksi pelaajaksi maaliskuussa.

Lukon mestarivahti Lassi Lehtinen hallitsi kaikkia maalivahtitilastoja runkosarjassa: 22 voittopeliä, seitsemän nollapeliä, voittoprosentti 70,0, päästettyjen maalien keskiarvo 1,38 ja torjuntaprosentti 94,0. Lehtinen valittiin Liigan kuukauden pelaajaksi tammikuussa. Playoffseissa 22-vuotias Lehtinen pelasi kaikki Lukon 11 ottelua maalikeskiarvolla 1,63.

Viime kaudella Urpo Ylönen –palkinnon sai Ilveksen Lukas Dostal.

* * *

Liiga-kauden parhaiden valinnat julkistetaan lauantaina 29. toukokuuta ennen MM-kisojen ottelua Saksa–Suomi.


---
Julkaisija: Antti Seppänen