MM-debytantti Mikael Seppälä: ”Kisoja edeltänyt leiritys oli iso asia”

25.5.2021
MM-debytantti Mikael Seppälä: ”Kisoja edeltänyt leiritys oli iso asia”

Kuva: Atte Rissanen

Mikael Seppälä teki päättyneellä kaudella KalPassa oman henkilökohtaisen yhden kauden piste-ennätyksensä Liigassa lukemin 2+9=11. Vahva kausi toi 27-vuotiaalle puolustajalle kutsun Leijonien MM-ryhmään.

KalPan kausi päättyi lopulta neljännesfinaaleissa Tapparaa vastaan.

– Mielestäni pelasimme ihan hyvän kauden. Toki loppu jäi vähän kaivelemaan. Ehkä siinä olisi voinut jotain vähän enemmän tulla, mutta turha sitä on enää tässä vaiheessa jossitella, Seppälä pohtii.

Liiga-debyyttinsä Seppälä teki joulukuussa 2013 ja runkosarjan pelejä on vyöllä jo 263. Ylivieskan Jääkarhujen kasvatti teki hiljattain kaksivuotisen sopimuksen Tapparan kanssa.

– Kuopiossa olen ollut jo pitkään ja kaikki oli tuttua ja turvallista. Tuli sellainen tunne, että pitää kokeilla jotain muuta, Seppälä kertoo.

Tampereella odottaa jossain vaiheessa ensi kautta siirtyminen Hakametsän hallista Uros Live-areenaan.

– Ihan siistiä päästä uuteen halliin, Seppälä huomauttaa.

Seppälä teki A-maajoukkuedebyyttinsä joulukuussa 2019 Plzeňissä pelatussa maaottelussa Tshekkiä vastaan. Sen jälkeen vastuuta on tullut kohtalaisen mukavasti.

–Sen verran on päässyt maajoukkueessa EHT-pelejä pelaamaan, että näihin kisoihin valmistautuminen oli siinä mielessä helpompaa, Seppälä toteaa.

Nyt Seppälä on yksi Leijonien monista arvokisojen ensikertalaisista.

– Kisoja edeltänyt leiritys oli iso asia. Siinä oppi tuntemaan muita pelaajia entistä paremmin, Seppälä huomauttaa.

Leijonien alku kisoille ei ole ollut paras mahdollinen, mutta yllätyksiä tuntuu tulevan muissakin otteluissa. Oman mausteensa Riian peleihin tuovat tyhjät katsomot.

– Muuten kyllä pystyy kisatunnelmaa aistimaan. Sen jälkeen, kun Latvia voitti Kanadan, niin oli vähän vaikea saada unta. Sen verran paljon autot soittelivat torviaan kaduilla, Seppälä kertoo.


---
Julkaisija: Aija Saha