Numminen-palkinto 2021 – Tässä äänestyksen kärkikolmikko

24.5.2021
Numminen-palkinto 2021 – Tässä äänestyksen kärkikolmikko

Numminen-palkinnon kolme kärkiehdokasta: Raimo Helminen (vas.), Tommi Niemelä ja Pekka Virta.

Liiga julkistaa kauden 2020-21 palkittujen nimet tulevana lauantaina. Parhaan valmentajan Kalevi Numminen –palkinnon saajaksi ovat ehdolla eniten ääniä saaneet Raimo Helminen, Tommi Niemelä ja Pekka Virta.

"Numminen-palkinnon saa Liigan valmentaja, joka omalla panoksellaan on merkittävimmin vaikuttanut joukkueensa menestykseen. Palkinnon voittaja valitaan jääkiekkotoimittajien äänestyksellä."

Raimo Helminen luotsasi TPS:n erinomaiseen menestykseen kuluneella kaudella. Seitsemän vuoden tauon jälkeen Liigaan päävalmentajaksi palannut Helminen johdatti TPS:n runkosarjan kolmoseksi ja joukkueen seurahistorian kolmanneksi suurimpaan pistemäärään voittoprosentilla 61,0. Playoffseissa TPS raivasi tiensä finaaliotteluihin Lukkoa vastaan. Finaalipaikka ja mitali olivat TPS:lle ensimmäiset sitten mestaruuskevään 2010.

Tommi Niemelä valmensi Liigassa debyyttikautensa päävalmentajana. Pelicansin edellinen kausi oli ollut mahalasku, kun joukkue jäi runkosarjassa sijalle 14. Niemelän johdolla peli-ilme muuttui, ja lahtelaiset menestyivät erinomaisesti varsinkin loppusyksystä ja vuodenvaihteen jälkeen. Runkosarjan kuudes sija 97 pisteellä on Pelicansin seurahistorian viidenneksi paras kausi voittoprosentilla 53,4. Playoffseissa Pelicans taipui neljännesfinaaleissa TPS:lle voitoin 2-3.

Pekka Virran 15 kautta jatkunut päävalmentajaura Liigassa huipentui tänä keväänä Lukon voittamaan Suomen mestaruuteen. Lukko oli runkosarjassa ylivoimainen keräämällä 127 pistettä ja voittamalla varsinaisilla peliajoilla 38 kertaa – neljänneksi eniten Liiga-historiassa. Lukko rikkoi runkosarjassa ison kasan seurakohtaisia kausiennätyksiään. Playoffs-otteluissa Lukko jyräsi mestariksi yhdeksällä voitolla ja hävisi vain kahdesti.

Viime kaudella Kalevi Numminen –palkinnon sai KooKoota valmentanut Jussi Ahokas.

* * *

Liiga-kauden parhaiden valinnat julkistetaan lauantaina 29. toukokuuta MM-kisaottelun Saksa–Suomi yhteydessä.


---
Julkaisija: Antti Seppänen