MM-kisat käyntiin! Mukana iso joukko Liiga-pelaajia

21.5.2021
MM-kisat käyntiin! Mukana iso joukko Liiga-pelaajia

Lukon Kristian Pospisil ja Kärppien Libor Sulak ovat vastakkain lohkovaiheen päätösottelussa Slovakia–Tshekki 1. kesäkuuta. (Kuva: Jussi Määttä)

Jääkiekon maailmanmestaruudesta pelataan tänä keväänä 84. kerran. Latvian Riiassa perjantaina käynnistyvässä MM-turnauksessa on mukana 16 maata. Leijona-pelaajien lisäksi kaukalossa nähdään joukko tämän kauden Liiga-otteluista tuttuja kasvoja.

Leijonien kisajoukkueessa on mukana 28 pelaajaa, joista 10 tulee Liiga-joukkueista. MM-kisojen ensikertalaisia Liiga-pelaajista ovat HIFK:n Anton Lundell, HPK:n Jere Innala ja Valtteri Puustinen, Jukurien Axel Rindell, KalPan Kim Nousiainen ja Mikael Seppälä, Pelicansin Hannes Björninen sekä Ässien Peter Tiivola.

>> Lue lisää Suomen joukkueesta

Tshekin kisajoukkueessa esiintyvät tuore Suomen mestari, Lukon Lukas Klok, Kärppien Libor Sulak sekä Tapparassa pelanneet Michal Moravcik ja Jiri Smejkal. Heistä MM-kisakokemusta ovat hankkineet aikaisemmin kahdet kisat pelanneet Sulak ja Moravcik.

Slovakian miehistöön on nimetty Lukon mestarihyökkääjät Kristian Pospisil ja Pavol Skalicky, Kärppien keskushyökkääjä Michal Kristof sekä SaiPassa puolustanut Mario Grman. Lisäksi joukkueessa ovat mukana TPS:n U20-joukkueessa pelanneet puolustaja Samuel Knazko ja hyökkääjä Juraj Slafkovsky. Heistä MM-kokemusta aikaisemmista kisoista on kolmet kisat pelanneella Skalickylla, kahdesti kisoissa olleella Kristofilla ja kerran mukaan valitulla Grmanilla.

Tanskan värejä kisoissa kantaa Ässien hyökkääjä Nicolai Meyer, joka esiintyy kolmansissa MM-kisoissaan.

>> MM-kisojen otteluohjelma


---
Julkaisija: Antti Seppänen