Tappara julkaisi kerralla 18 pelaajasopimusta

19.5.2021
Tappara julkaisi kerralla 18 pelaajasopimusta

Anton Levtchi jatkaa Tapparassa. (Kuva: Saana Hakala)

Tapparan historiallisen suuressa tiedotustilaisuudessa julkaistiin peräti 18 uutta pelaajasopimusta.

Tappara on seuran verkkosivujen mukaan sitonut jatkosopimuksiin maalivahdit Paavo Kohosen, Kari Piiroisen sekä Christian Heljangon, puolustajat Tomáš Hamaran ja Jiri Pärssisen sekä hyökkääjät Anton Levtchin, Kristian Tanuksen, Jere Henrikssonin, Petteri Puhakan ja Niko Huuhtasen.

Uusina pelaajina kirvesrintoihin liittyvät puolustajat Mikael Seppälä, Veli-Matti Vittasmäki, Casimir Jürgens sekä Joni Tuulola. Hyökkäysosastoa saapuvat vahvistamaan Waltteri Merelä, Tyler Morley, Kyle Platzer ja Samuel Salonen.

Seppälä liittyy sinioransseihin KalPasta, jossa hän on pelannut koko seitsemän kautta käsittäneen Liiga-uransa. 188-senttinen ja 91-kiloinen puolustaja on tunnettu erityisesti vahvasta oman pään pelaamisestaan. Parhaillaan Seppälä edustaa Suomen A-maajoukkuetta Riiassa pelattavissa jääkiekon maailmanmestaruuskilpailuissa.

Tapparan junioreissa aikoinaan pelannut Merelä palaa kirvesrintoihin vietettyään kolme edellistä kautta Lahden Pelicansin riveissä. 188-senttinen ja 89-kiloinen hyökkääjä takoi viime kaudella uransa parhaat pisteet Liiga-tasolla, kun 57 pelatussa ottelussa ylöjärveläinen paukutti 10 maalia ja yhteensä 27 tehopistettä.

Vittasmäki palaa kirvesrintoihin yhden KHL:ssä vietetyn kauden jälkeen. Euroopan kovimmassa kiekkoliigassa 30-vuotias puolustaja edusti Severstal Tšerepovetsia, jossa hän iski 55 ottelussa kuusi syöttöpistettä.

Jürgens liittyy Tapparaan Lahden Pelicansista, jota hän on edustanut neljä edellistä kautta. Seurasiirto on helsinkiläispuolustajalle uran ensimmäinen Liigassa. Päättyneellä sesongilla hän iski turkoosipaidoissa 49 otteluun pisteet 4+10=14.

Toisen polven huippupuolustaja Tuulola siirtyy Tapparaan KooKoosta, jossa hän pelasi edellisellä kaudella. 48 ottelussa kouvolalaisten paidassa hän iski kuusi maalia ja yhteensä 18 tehopistettä. Aiemmalla Liiga-urallaan hän on edustanut kasvattajaseuransa HPK:n lisäksi myös Vaasan Sportia. Chicago Blackhawks on varannut Tuulolan NHL:ään kuudennella kierroksella vuonna 2015.

Morley on kaikille Tapparan kannattajille tuttu mies. 29-vuotias kanadalaissentteri pelasi kirvesrinnoissa kaudella 2019-20, ja iski 37 pelaamassaan ottelussa yhteensä 38 tehopistettä. Edellisellä sesongilla Morley pelasi Ruotsin SHL-liigassa Skellefteån ja Linköpingin paidassa 53 ottelua, joista kasaan kertyi 19 tehopistettä.

Platzer saapuu Tapparaan KooKoosta, jossa hän on viettänyt kaksi edellistä kauttaan. Viime kaudella kanadalaissentteri keräsi 52 ottelusta kasaan tehot 9+28=37, jotka riittivät joukkueen sisäisen pistepörssin kolmanteen sijaan. 26-vuotias Platzer on pelannut urallaan myös 147 AHL-ottelua ja hän on Edmonton Oilersin neljännen kierroksen NHL-varaus kesältä 2013.

Salonen liittyy joukkueeseen erittäin vahvan Mestis-kauden jälkeen. Toiseksi kovimmalla sarjatasolla Salonen pelasi Joensuun Kiekko-Pojissa, jossa 29 ottelussa suurikokoinen laitahyökkääjä iski vahvat tehot 13+21=34. 21-vuotias Helsingin Jokereiden kasvatti valittiin kauden päätteeksi myös Mestiksen ensimmäiseen tähdistökentälliseen.


---
Julkaisija: Jukka Malm