Ässille kolme uutta sopimuspelaajaa

13.5.2021
Ässille kolme uutta sopimuspelaajaa

Jouka Juhola jatkaa Ässissä myös ensi kaudella. (Kuva: Tomi Vastamäki)

Ässät on tehnyt jatkosopimuksen hyökkääjä Jouka Juholan kanssa. Uusina miehinä joukkueeseen liittyvät paluumuuttaja Jami Virtanen sekä ruotsalaispelaaja Albin Eriksson.

23-vuotias Juhola pelasi päättyneellä kaudella 40 ottelua uransa ennätyspistein 4+8=12. Tehopörssissä Juholan saldo +9 oli joukkueen paras.

- Täällä on tuttu ympäristö ja olen ottanut täällä isoja kehitysaskeleita. Olen ollut täällä pitkään ja kehittynyt tasaisesti, vaikka loukkaantumisen kanssa on ollut epäonnea.

- Pyrin ottamaan tulevaisuudessa isompaa roolia, annan kaikkeni Patalogolle ja haluan olla monipuolinen pelaaja, jonka voi laittaa missä tilanteessa tahansa kentällä, yksivuotisen jatkosopimuksen tehnyt Juhola kommentoi porilaisten sivuilla.

Ässät on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Jami Virtasen kanssa. Päättyneellä kaudella 20-vuotias hyökkääjä pelasi Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa 17 ottelua pistein 4+3=7.

Kaudella 2019 – 2020 Virtanen oli Ässien U20-joukkueen kapteeni ja iski 51 ottelussa pisteet 27+21=48.

- Täällä on huippuympäristö kehittyä pelaajana ja ottaa seuraava askel uralla. Tavoite on pala palalta ottaa roolia joukkueesta. Pieni pala kerrallaan eteenpäin.

- Kokonaisvaltainen pelaamiseni on kehittynyt viime vuosina, mutta vahvuuteni ovat hyökkäyspäässä. Koen myös, että pystyn jään ulkopuolella rakentamaan joukkuehenkeä, Virtanen kertoo.

Ensimmäisen Liiga-ottelun pelatessaan Virtanen tekee Ässien seurahistoriaa, sillä hänestä tulee ensimmäinen kolmannen polven Ässäpelaaja pääsarjatasolla. Jamin isä Jaakko Virtanen pelasi Ässissä 154 runkosarjaottelua vuosina 1983 – 1989 ja isoisä Anto Virtanen pelasi Ässissä 201 ottelua vuosina 1967 – 1975.

Ässät on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Albin Erikssonin kanssa. 20-vuotias ruotsalaishyökkääjä saapuu Ässiin Ruotsin pääsarjasta Färjestad BK:n organisaatiosta.

Isokokoinen (193 cm / 93 kg) oikealta ampuva Eriksson on Dallas Starsin toisen kierroksen varaus vuodelta 2018. Hyökkääjä on pelannut paljon Ruotsin juniorimaajoukkueissa ja hän oli Ruotsin U20-joukkueessa saavuttamassa MM-pronssia 2020.

Parhaalla SHL-kaudellaan 2018–2019 Eriksson iski 44 ottelussa pisteet 9+7=16. Päättyneellä kaudella 36 ottelua tuottivat pisteet 0+4=4

- Albin on erittäin ulottuva ja isokokoinen kaveri. Hänellä on painava laukaus. Albinilla on hyvä luonne ja halu kehittyä. Hän halusi heti ensimmäisistä keskusteluistamme lähtien sitoutua uuteen joukkueeseen ja tulla kehittymään Poriin jo kevään ja kesän ajaksi. Hän liittyy harjoituksiimme ensi maanantaina ja on jo kaupungissa, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kertoo uudesta pelaajasta.


---
Julkaisija: Salttu Forsström