Juuso Pärssinen valmiina Lukon kaatoon – ”Ilmapiiri ja henki ovat ihan tapissa”

7.5.2021
Juuso Pärssinen valmiina Lukon kaatoon – ”Ilmapiiri ja henki ovat ihan tapissa”

Juuso Pärssinen on valmiina finaaleihin. (Kuva: Teemu Saarinen)

Liigan finaalit alkavat perjantaina Lukon isännöidessä TPS:aa. TPS:n Juuso Pärssinen on valmiina finaalien alkuun.

TPS on jo raivannut tieltään kovien ottelusarjojen jälkeen Pelicansin ja HIFK:n. 20-vuotias Pärssinen on nauttinut playoffs-tunnelmasta.

- Ollut kovaa jääkiekkoa ja pelit ovat olleet tasaisia sekä fyysisiä. On ollut hieno pelata ensimmäisiä aikuisten playoffseja ja ne ovat olleet juuri sitä mitä odotinkin, TPS:n kapteenistoon kuuluva nuorukainen iloitsee.

Pärssinen on pelannut kokonaisuudessaan erinomaista kautta. Runkosarjassa syntyivät pisteet 8+34=42 ja pudotuspeleissä pistetili on karttunut 1+5=6. Hän onkin ollut merkittävä tekijä TPS:n matkalla kohti finaalia.

- Ihan hyvin on mennyt. Joukkue on finaalissa ja itselläni on ollut iso rooli. Tärkeintä on kuitenkin joukkueen menestys.

Pöyhönen kuuluu TPS:n parikymppisten nuoreen kaartiin yhdessä muun muassa Markus Nurmen, Aleksi Anttalaisen, Lauri Pajuniemen, Ruslan Ishakovin, Ruben Rafkinin ja Mikael Pyyhtiän kanssa. Pärssisen mukaan joukkueessa on hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta.

- Meillä on paljon nuoruuden intoa ja draivia. Ohessa löytyy sitten myös kokemusta, joka tasoittaa meidän nuorten menoa sitten järjellä.

Runkosarjassa joukkueet kohtasivat toisensa kuudesti. TPS voitti ensimmäisen pelin, mutta Lukko kuittasi nimiinsä viisi seuraavaa. Tuloksellisesti pelit olivat kuitenkin tasaisia ja Pärssinen ennakoikin tiukkaa finaalisarjaa.

- Tosi tasainen ottelupari on tulossa. Lukko on todella hyvä joukkue ja meillä oli runkosarjassakin tosi tasaisia ja kovia pelejä.

Pärssisen mukaan TPS:lla on aseet Lukon avaamiseksi.

- Lukko on hyvä joukkue hyökkäämään. Meidän on pyrittävä pitämään oma pää puhtaana ja sitten aktiivisesti iskeä, kun saadaan paikka. Jos saamme oman hyökkäyspelimme rullaamaan, niin hyvä tulee.

Ensimmäinen finaali on edessä perjantai-iltana Raumalla. Aiemmissa ottelusarjoissa TPS on pelannut heikot avausottelut häviten sekä Pelicansille että HIFK:lle. Pärssisen mukaan ongelma on tiedostettu.

- Olemme pelien jälkeen keskustelleet niistä, ettei playoffseissa ole varaa ohipeleihin. On positiivista, että olemme pystyneet nousemaan niistä ja kääntämään otteluparit meille. Nyt on taas astetta kovempi vastustaja taas vastassa eikä ohipeliin ole varaa. Nyt satsaamme heti alkuun.

TPS yrittää ottaa opiksi edellisistä ottelusarjojen avauspeleistä.

- Lähdemme rohkeasti peliin emmekä mene vain katselemaan. Tiedämme mihin parhaimmillamme pystymme.

TPS on ollut koko kauden hyvin yhteen puhaltava joukkue eikä mestaruus jää Pärssisen mukaan kiinni joukkuehengestä.

- Ilmapiiri ja henki ovat ihan tapissa. Pidän sitä yhtenä meidän vahvuutenamme. Joukkueessa on tosi positiivinen ja rohkaiseva ilmapiiri, jossa kaikkien on hyvä olla, kehuu Pärssinen.

Lukon ja TPS:n välinen ensimmäinen finaali ottelu alkaa Raumalla kello 18.30.


---
Julkaisija: Salttu Forsström