Lukon Petman painottaa: ”Meidän pitää vain luottaa omaan tekemiseemme”

6.5.2021
Lukon Petman painottaa: ”Meidän pitää vain luottaa omaan tekemiseemme”

Liiga ja Cinderella nostavat esille Liigan playoffs-sarjojen tuhkimotarinoita – onnistumisia, ilmiöitä ja henkilöitä niiden takana. Semifinaalien toinen tuhkimotarina löytyy Lukon joukkueesta.

Runkosarjassa Mikko Petman teki seitsemän maalia, mutta semifinaalisarjassa Tapparaa vastaan hän onnistui kahdesti.

– Tyytyväinen pitää niistä peleistä olla. Se oli todella kova sarja ja vastustaja oli hyvä, Petman analysoi semifinaalisarjaa tamperelaisryhmää vastaan.

Kaksi Tapparaa vastaan tullutta osumaa olivat enemmän kuin tärkeitä. Semifinaalien avausottelun osuma syntyi jatkoajalla, ja ratkaisevassa neljännessä ottelussa hän vastasi ottelun ainoasta maalista.

– Ensimmäisen jatkoaikamaalin jälkeen oli hieno tunne. Se oli uran eka playoffsmaali ja siihen laukesi se ensimmäisen pelin jännitys. Sen jälkeen oli helpompi lähteä seuraaviin peleihin, Petman kuvailee.

– Toinen maali oli siinä mielessä erilainen, että peli ei päättynyt siihen. Sen jälkeen oli vielä aika paljon taisteltavaa, että voitto irtosi.

Lukko on voittanut historiansa aikana Suomen mestaruuden vain kertaalleen, keväällä 1963. Hopealla raumalaiset ovat olleet kolmasti ja pronssilla kuusi kertaa. Koko playoffsien ajan Lukko on elänyt omassa koronakuplassaan, mutta raumalaisten innostuksen on silti pystynyt aistimaan.

– Aina kun menee hallille, niin huomaa sen, kuinka kaupungilla eletään joukkueen mukana. Ihmisillä on autoissaan Lukon lippuja ja kaupungintalolla on Lukon lippu salossa, Petman iloitsee.

Nyt edessä ovat finaaliottelut TPS:aa vastaan. Edellisen kerran Lukko pelasi finaalisarjassa 33 vuotta sitten ja joutui tuolloin nöyrtymään Tapparalle.

Ensi viikolla 20 vuotta täyttävä laituri tietää, että nyt omalla joukkueella riittää taso aina mestaruuteen asti.

– Meidän pitää vain luottaa omaan tekemiseemme. Kun vain pysymme siinä omassa suunnitelmassamme, niin meitä ei pysäytä mikään, Petman pohtii.

Runkosarjassa Lukko ja TPS kohtasivat kuusi kertaa. Lukko hävisi vain kerran. Petmanilla on silti varoituksen sana sanottavanaan.

– TPS on raikas ja vaarallinen joukkue. He ovat vahvoja etenkin hyökkäyspäässä. Meidän pitää vain pitää heidät poissa kiekosta ja vaarallisista maalintekopaikoista.

Lukon ja TPS:n välinen finaalisarja käynnistyy perjantaina 7.5.


Cinderella Eco Group on norjalainen perheyritys, jolla on yli 20 vuoden kokemus Cinderella-polttokäymälöiden valmistuksesta ja markkinoinnista. Cinderella on moderni, vedetön ja ympäristöystävällinen ratkaisu käymäläjätteen käsittelyyn. Luotettavat ja korkealaatuiset Cinderella-käymälät tuo Suomeen Biolan Oy.


---
Julkaisija: Aija Saha