Ilveksen Eetu Mäkiniemelle NHL-sopimus Carolina Hurricanesiin

1.5.2021
Ilveksen Eetu Mäkiniemelle NHL-sopimus Carolina Hurricanesiin

Ura jatkuu Pohjois-Amerikassa. (Kuva: Aarno Vuorinen)

Kahdella viime kaudella Ilveksessä pelannut maalivahti Eetu Mäkiniemi, 22, on tehnyt tamperelaisseuran verkkosivujen mukaan NHL-sopimuksen Carolina Hurricanesin kanssa.

Keväällä 2019 Ilveksen riveihin liittynyt maalivahti Mäkiniemi ja Carolina Hurricanes ovat solmineet kaksivuotisen ja kaksisuuntaisen NHL-tulokassopimuksen. Hurricanes hankki Mäkiniemen pelaajaoikeudet vuoden 2017 NHL-varaustilaisuuden neljännellä kierroksella vuoronumerolla 104.

– Fiilikset ovat huikeat NHL-sopimuksen allekirjoittamisesta, mikä on ollut tähtäimessä varauksen tulemisesta lähtien. Syksyllä on tarkoitus lähteä kamppailemaan peliajasta Pohjois-Amerikkaan, jossa tavoitteenani on edelleen kehittyä sekä pelaajana että ihmisenä ja päästä NHL-jäille pelaamaan, Mäkiniemi kommentoi Ilveksen sivuilla.

Kuluneella Liiga-kaudella maalivahdin tilille kertyi 34 runkosarjaottelua, joissa hänen torjuntaprosenttinsa oli 90,72. Viidessä playoffs-ottelussa Ilveksen joukkueen parhaimmistoon lukeutuneen Mäkiniemen torjuntaprosentti oli 91,53.


---
Julkaisija: Jukka Malm