Lukon Samuli Piipposen kausi koki täyskäännöksen – työttömästä mestaruustaisteluun

30.4.2021
Lukon Samuli Piipposen kausi koki täyskäännöksen – työttömästä mestaruustaisteluun

Liiga ja Cinderella nostavat esille Liigan playoffs-sarjojen tuhkimotarinoita – onnistumisia, ilmiöitä ja henkilöitä niiden takana. Neljäs tuhkimotarina löytyy Lukosta.

Pitkään Jukureissa pelannut Samuli Piipponen oli kauteen lähdettäessä ilman seuraa, mutta oli luottavainen, että jossain vaiheessa avautuu mahdollisuus päästä takaisin Liigaan.

– Uskoa riitti, mutta tietenkin koronatilanne loi omat haasteensa. Pidin itseni kunnossa koko ajan ja tiesin, että jos paikka tulee, niin olen valmiina. Mikkelistä sitten avautui paikka ja aika nopealla aikataululla liityin mukaan joukkueharjoituksiin ja siitä lähes heti sitten pelaamaan. Ei siinä ehtinyt sen kummempia miettiä, Piipponen kertoo.

Jukureissa Piipponen ehti pelata 32 ottelua, mutta maaliskuussa avautui uusi mahdollisuus, kun hän siirtyi Lukkoon. Siirto sarjan häntäpäästä kärkijoukkueen riveihin oli Piipposelle mieluinen.

– Pelasin siellä sen reilut 30 peliä ja sitten tuli mahdollisuus tulla tänne Lukkoon ja tietenkin tartuin siihen, että pääsen pelaamaan kärkijoukkueessa. Olen kokenut, että joka hetki täällä on ollut hieno. Varsinkin, kun sitä peilaa syksyyn, kun treenasin yksin ja katsoin vain muiden pelaavan. Matka on kuitenkin vielä kesken ja kaikilla on kirkkaana mielessä se tavoite mitä haemme.

Piipposta ei hankittu Raumalle miksikään täytepelaajaksi, vaan puolustaja on ottanut ison roolin Lukon puolustuksessa Robin Pressin rinnalla. Playoffseissa vastuuta on tullut joukkueen neljänneksi eniten.

– En tiedä onko vastuu yllättänyt, sillä samalta viivalta lähdin kuin kaikki muutkin. Tietenkin meni hetki ennen kuin pääsin sisään pelisysteemiin, sillä se on huomattavasti erilainen kuin mihin olen tottunut. Tykkään kuitenkin pelata juuri tällaista kiekkoa ja on ilo pelata tässä joukkueessa. Meillä on Pressin kanssa selvä roolijako. Hän on niin loistava pelaaja ja minä yritän tukea häntä ja tehdä omat hommani. Jokainen hetki on ollut pelkkää iloa ja olen kyllä tosi tyytyväinen.

Piipponen ei ole ennen urallaan pelannut Liigan playoffseissa, ja on nyt nauttinut kokemuksesta täysin siemauksin.

– On ollut todella hienoa. Ainoa, mikä harmittaa on se, ettei yleisöä ole katsomoissa, mutta se on sama kaikille ja turha sitä on sen enempää murehtia. Playoffsit ovat aina upeita, oli sarja mikä tahansa, mutta Liigassa niissä on vielä vähän enemmän ekstralatausta. Pelit ovat fyysisiä ja tunteet ovat pinnassa ja tykkään pelata sillä tavalla. Kaikilla on sielu pelissä ja kaikki tekee hommia seuran, joukkueen ja logon eteen, että se meidän tavoitteemme toteutuu.

Lukko on jatkanut playoffseissa runkosarjan vahvoja otteita raivaten ensin tieltään Ilveksen suoraan kolmessa ottelussa ja voittaen ensimmäisessä semifinaaliottalussa Tapparan torstaina jatkoerän jälkeen 3-2. Lukko hallitsi peliä ja näytti olevan matkalla jo varmaan voittoon, mutta Tappara nousi päätöserän lopussa kahden maalin takaa tasoihin. Jatkoajalla Mikko Petman kuitenkin viimeisteli voittomaalin ajassa 64.08.

– Olihan se tasainen peli. Aloitimme hienosti ensimmäisessä erässä, mutta toisessa päästimme vähän turhaan Tapparan mukaan peliin. Kolmannessa he saivat sitten pari onnistumista. Emme kuitenkaan lannistuneet, vaan näytimme luonnetta ja sisua ja jatkoerässä olimme todella vahvoja, Piipponen analysoi peliä.

– Jokainen voitto on tietenkin tärkeä, muttei maailma siihen kaadu, jos häviää. Kotipeli oli kuitenkin erittäin tärkeä voittaa eikä sitä voi kieltää, hän jatkaa.

Lukko ja Tappara kohtaavat toistamiseen tänään Raumalla. Piipposen mukaan Lukolle jäi vielä ensimmäisestä ottelusta hieman parannettavaa.

– Katsotaan videoita ja valmentajilta tulee sitten ohjeet mitä tehdään. Mielestäni puolustimme hyvin, mutta meidän pitää pystyä pelaamaan vielä vähän nopeammin. Tappara puolustaa kurinalaisesti keskialueella ja meidän pitää pystyä hyökkäämään vähän nopeammin, ettei aina ole viisi vastustajaa vastassa. Syöttelemme ja luistelemme paljon, ja siitä meidän pitää kiinni ja niissä asioissa olemme ehdottomasti Liigan eliittiä.

Lukon silmissä kiiluu seurahistorian toinen mestaruus ja se tavoite on Piipposen mukaan joukkueella kirkkaana mielessä.

– Meillä on erittäin hyvät mahdollisuudet mestaruuteen, jos vain jatkamme omaa peliämme siitä mihin jäimme Ilves-peleissä ja runkosarjassa. Olen erittäin luottavainen, kuten kaikki tuolla kopissa, joilla on Lukon paita päällä. Luotetaan vain omaan hommaamme.


Cinderella Eco Group on norjalainen perheyritys, jolla on yli 20 vuoden kokemus Cinderella-polttokäymälöiden valmistuksesta ja markkinoinnista. Cinderella on moderni, vedetön ja ympäristöystävällinen ratkaisu käymäläjätteen käsittelyyn. Luotettavat ja korkealaatuiset Cinderella-käymälät tuo Suomeen Biolan Oy.


---
Julkaisija: Aija Saha