Linus Söderström jatkaa Ässien maalilla

29.4.2021
Linus Söderström jatkaa Ässien maalilla

Linus Söderström nähdään Ässien tolppien välissä myös ensi kaudella. (Kuva: Tomi Vastamäki)

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen maalivahti Linus Söderströmin kanssa. 24-vuotias ruotsalaisvahti pelasi päättyneellä kaudella Ässissä 30 ottelua torjuntaprosentin ollessa 90,9 ja päästettyjen maalien keskiarvon 2,61. Söderström torjui päättyneellä kaudella kolme nollapeliä.

Söderströmin jatkaminen Ässissä on iso juttu, koska kyseessä on Liigan mittapuulla huippumaalivahti. Hän on kilpailullinen, määrätietoinen ja tosi pedantti kaveri pienissäkin yksityiskohdissa. Maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahlin mukaan Söderström on hyvin valmennettava urheilija ja heidän keskinäinen kemiansa toimii. Sanomattakin selvää, että Söderström on tosi iso osa Ässien tulevaa joukkuetta.

- Jos mietitään Linuksen taustoja, että hän pelasi kahteen edelliseen kauteen neljä ottelua, niin lähtökohdat kuluvaan kauteen eivät olleet optimaaliset. Lisäksi hän loukkaantui syyskaudella, kun vastustaja tuli syliin ja hän menetti pienen, mutta maalivahdin pelipaikalla vaikeasti kuntoutettavan vamman takia lähes kolme kuukautta. Sen jälkeen hän pelasi 71 päivän aikana 24 ottelua ja pelkästään helmikuun otteluruuhkassa 25 päivän aikana 11 ottelua. Nämä ovat maalivahdille kovia lukuja ihan maailman huippusarjoja myöden. Voitimme viime kaudella 15 ottelua varsinaisella peliajalla ja Linus torjui niistä 11.

- Linuksen tavoitteena on NHL ja hänellä olisi ollut ottajia muuallakin. Kun annoimme hänelle mahdollisuuden tälle kaudelle uskon, että se painoi myös jatkosopimuksessa. Ottaen huomioon hänen halunsa kehittyä ja näytöt, jotka hän nyt löi pöytään kuluvalla kaudella uskomme, että ensi kaudesta tulee vielä parempi sekä hänelle että Ässille, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi porilaisten verkkosivuilla.

- Pääsin pelaamaan Porissa paljon ja pääsin sen avulla hyvin kiinni pelirytmiin. Seuraavaksi haluan saada vielä ehjemmän kauden.

- Olen kuullut, että Porissa on normaalioloissa loistava tunnelma ja valitettavasti en päässyt viime kaudella sitä yleisörajoitusten vuoksi kunnolla kokemaan. Odotan innolla pelaamista täyden Isomäen edessä, Söderström kommentoi.


---
Julkaisija: Salttu Forsström