KalPalle iso nippu sopimuksia

29.4.2021
KalPalle iso nippu sopimuksia

Eero Kilpeläinen jatkaa KalPassa myös ensi kaudella. (Kuva: Atte Rissanen)

KalPa on tehnyt yhteensä seitsemän uutta sopimusta ensi kaudeksi.

KalPa on solminut yksivuotiset jatkosopimukset Miikka Pitkäsen, Henri Knuutisen ja Sami Tavernierin kanssa sekä kaksivuotiset jatkosopimukset Hugo Gallet'n ja Roope Laavaisen kanssa. Myös maalivahtiosastoon on tehty jatkosopimuksia, kun Eero Kilpeläinen ja Henrik Tikkanen jatkavat Kuopiossa ensi kaudella.

25-vuotias Miikka Pitkänen on KalPan oma kasvatti. Hän pelasi ensimmäiset Liiga-ottelunsa KalPan riveissä jo kaudella 2013-2014 ja hän oli mukana myös SM-hopeaa saavuttaneessa joukkueessa kaudella 2016-2017. Pitkäsen tuore jatkosopimus kattaa Liiga-kauden 2021-2022.

Pitkäselle tuleva kausi on kolmas perättäinen sesonki kasvattajaseuransa riveissä. Päättyneellä kaudella Pitkänen pelasi yhteensä 41 Liigan runkosarjaottelua pistein 9+14=23 ja neljä playoffs-ottelua pistein 0+2=2.

Parhaalla Liiga-kaudellaan Pitkänen oli koko Liigan pistepörssin kymmenes, kun kaudella 2018-2019 60:ssa ottelussa hän viimeisteli KooKoo-paidassa pisteet 16+32=48.

Liiga-uransa aikana Pitkänen on pelannut kaikkiaan 302 runkosarjaottelua pistein 58+91=149. Playoffs-otteluita vasemmalta ampuvan hyökkääjän vyölle on kertynyt 21 kappaletta, joissa on syntynyt pisteet 2+3=5.

Kiuruveteläisen KK-81:n kasvatti Henri Knuutinen teki Liiga-debyyttinsä KalPassa jo kaudella 2016-2017. Tällä hetkellä Knuutisella on kasassa kaikkiaan 101 Liigan runkosarjaottelua tehoin 3+12=15.

Vuonna 1997 syntynyt laitahyökkääjä kärsi päättyneellä kaudella loukkaantumisista, mutta kunnossa ollessaan isokokoinen (190 cm / 93 kg) Knuutinen toi kokoa ja ryminää keltapaitojen alempiin ketjuihin. Knuutinen iski tällä kaudella pelaamassaan 25:ssä runkosarjaottelussa pisteet 1+4=5. Knuutisen sopimus KalPan kanssa ulottuu kevääseen 2022.

Suomen ja Ranskan kansalaisuuden omaava Sami Tavernier on oikealta ampuva, liukasliikkeinen laitahyökkääjä. 182-senttisen ja 80-kiloisen hyökkääjän tuore jatkosopimus kattaa Liiga-kauden 2021-2022.

Tavernier pelasi päättyneellä kaudella keltapaitojen riveissä yhteensä 24 Liigan runkosarjaottelua, pistein 2+3=5. Huiman liikkeen omaava Tavernier pelasi yhteensä neljä playoffs-ottelua, joissa hän iski yhden maalin.

Ennen KalPaan saapumistaan, Tavernier pelasi päättyneellä kaudella 11 ottelua Ranskan pääsarjajoukkue Chamonix Pionniersin riveissä, pistein 4+6=10. Vuosina 2016-2020 Tavernier viiletti Pohjois-Amerikan kaukaloissa ja kovatasoisessa NCAA-sarjassa, edustaen Merrimack Collegea. Neljän yliopistovuoden aikana hänen vyölleen kertyi yhteensä 139 NCAA-ottelua, tehopistein 26+50=76. Kaudella 2019-2020 Tavernier toimi Merrimackin kapteenina ja hän pelasi samalla kaudella myös yhden AHL-ottelun Syracuse Crunchin riveissä.

23-vuotias ranskalaispuolustaja Hugo Gallet esiintyi päättyneellä kaudella jämäkästi KalPa-puolustuksessa. 192-senttinen ja 95-kiloinen puolustaja väänsi keltapaitojen puolustuksessa yhteensä 37 ottelua, joissa syntyi pisteet 1+9=10. Gallet'n vakuuttavasta työskentelystä kertoo tehotilaston lukema +8, joka kuuluu koko joukkueen parhaimmistoon.

Isokokoinen ja vasemmalta ampuva puolustaja on kuulunut viimeisen neljän kauden ajan myös Ranskan maajoukkueen vakiokasvoihin

Gallet'n ja KalPan välinen sopimus ulottuu aina kevääseen 2023 saakka.

Vuonna 1998 syntynyt Roope Laavainen on Karhu-Kissojen kasvatti ja Laavainen pelasi päättyneellä kaudella yhteensä 22 Liigan runkosarjaottelua kuopiolaismiehistön puolustuksessa. Näissä otteluissa 187-senttinen ja 91-kiloinen puolustaja merkkautti yhteensä neljä syöttöpistettä.

Oikea käsi alhaalla pelaava Laavainen varattiin NHL:ään kesällä 2017, kun Chicago Blackhawks huusi nuorukaisen nimen neljännellä kierroksella, numerolla 119. Laavainen on neljän kauden aikana pelannut Liigassa yhteensä 121 runkosarjaottelua pistein 1+15=12 sekä neljä playoffs-ottelua. Laavaisen ja KalPan välinen sopimus ulottuu kevääseen 2023 saakka.

Liigan nollapelitilaston ennätysmies Eero Kilpeläinen ja nuori maalivahtilupaus Henrik Tikkanen vartioivat KalPan maalia Liiga-kaudella 2021-2022. KalPan maalivahtipaletin tulevalla kaudella täydentää Juha Jatkola.

Kilpeläisen tuore sopimus on yksivuotinen ja kattaa kauden 2021-2022 ja Tikkasen solmima pelaajasopimus on puolestaan kolmivuotinen, ulottuen kauteen 2023-2024 saakka. Tikkasen sopimuksen kaksi viimeistä kautta ovat KalPan optiolla.

Liigan nollapelitilaston ykkösmies on kaikille suomalaista jääkiekkoa seuraaville tuttu. 35-vuotias juvalaislähtöinen maalivahti lukeutuu Liigan ehdottomaan maalivahtieliittiin ja hän pitää hallussaan Liigan kaikkien aikojen nollapelitilaston kärkipaikkaa, kun tilillä on hurjat 51 nollapeliä. Kaudella 2016-2017 Kilpeläinen palkittiin Urpo Ylönen -palkinnolla Liigan parhaana maalivahtina. Lisäksi "Eki" valittiin tuolla kaudella myös Liigan tähdistökentälliseen.

Päättyneellä kaudella Kilpeläinen oli jälleen Liigan parhaimmistoa, torjuen keltapaitojen maalilla yhteensä viisi nollapeliä ja "Savon muuri" pysäytti kiekot KalPa-maalilla 91,13 prosentin varmuudella, päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 1,95 maalia ottelua kahden.

20-vuotias maalivahti Henrik Tikkanen on Lohjan Kisa-Veikkojen kasvatti. Koko Liigan pisimpiin pelaajiin lukeutuvalla Tikkasella on pituutta peräti 203 senttimetriä. Lupaava maalivahtinuorukainen varattiin NHL:ään vuoden 2020 varaustilaisuudessa, kun New York Islanders huusi nuorukaisen nimen varaustilaisuuden seitsemännellä kierroksella, numerolla 214.

Tikkanen teki jo päättyneellä kaudella Liiga-debyyttinsä KalPa-maalilla, torjuen voiton kuopiolaisille heti uransa ensimmäisessä ottelussa. Eleettömällä tyylillä kiekkoja pysäyttelevä Tikkanen tuli muutenkin joukkueeseen vahvasti sisään, torjuen kauden aikana yhteensä seitsemän ottelua, joissa kiekot pysähtyi peräti 92,11 prosentin varmuudella. Päästettyjen maalien keskiarvo Tikkasella oli 1,94 maalia ottelua kohden.

Tikkasen ja Kilpeläisen lisäksi KalPan maalivahtipaletin täydentää 19-vuotias Juha Jatkola, jonka päättynyt kausi sujui KalPan U20-nuorten vahvuudessa.

KalPa tiedottaa sopimuksista kotisivuillaan.


---
Julkaisija: Salttu Forsström