Ässien joukkueen rakennus käynnistynyt

29.4.2021
Ässien joukkueen rakennus käynnistynyt

Ari-Pekka Selin jatkaa Ässien päävalmentajana. (Kuva: Tomi Vastamäki)

Vallitsevan maailman tilanteen sekä aiheuttaman taloudellisen epävarmuuden takia Ässät on ollut maltillisena siirtomarkkinoilla. Porilaiset ovat kuitenkin hiljalleen siirtämässä katseitaan kohti ensi kauden rakennusta.

Koronapandemian takia Ässät teki poikkeusstrategian, ettei se esittänyt syyskaudella yhdellekään ammattilaispelaajalle sopimustarjousta. HC Ässät Pori Oy:n hallitus antoi budjettiraamin joulukuun 22. päivä, jonka jälkeen joukkueen rakennustyö alkoi tammikuun aikana.

Vanhoista sopimuksista tulevalle kaudelle jatkui Valtteri Pihlajamäen sopimus. Lisäksi kevätkaudella Ässät julkaisi Peter Tiivolan (optio ulkomaille siirtymisestä) sekä Sakari Salmisen jatkosopimukset. Lisäksi yhdellä pelaajalla on optio ulkomaille siirtymisestä ja Ässillä oli optiot kaudesta 2021 – 2022 kahden pelaajan kanssa.

Tällä hetkellä Ässien joukkueen runko alkaa muodostua kokeneempien suomalaisten pelaajien ja nuorten omien kasvattien ympärille. Joukkueeseen tulee ensi kaudella myös ulkomaalaispelaajia. Tarkoitus on saada joukkueen runko hyvissä ajoin kasaan kevään ja kesän aikana.

- Joukkueen rakennus on siirtynyt niin meillä kuin muillakin myöhempään ajankohtaan. Se tervehdyttää tätä bisnestä eritoten urheilullisesti. Totta kai asioista keskustellaan aina hyvissä ajoin, mutta asiat vasta konkretisoituvat neuvotteluiksi, kun tarjouksia esitetään.

- Kun pääsimme tammikuussa joukkueen rakentamisen kanssa liikkeelle, kukaan meidän pelaajistamme ei ollut tehnyt vielä ratkaisujaan kaudelle 2021-2022. Nyt on taas hieno aika, kun pääsemme julkistamaan tulevaa joukkuetta pala kerrallaan. Tässä yhteydessä pitää kiittää kaikkia meiltä lähteviä ja Ässiin saapuvia pelaajia sekä heidän edustajiaan avoimista keskusteluista, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi porilaisten sivuilla.

Viime kauden valmennusryhmä jatkaa ja vahvistuu kehitysvalmentaja Timo Turusella.

Ässien valmennusryhmän tulevalla kaudella muodostavat päävalmentaja Ari-Pekka Selin, valmentajat Pasi Arvonen sekä Saku Martikainen ja maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahl.

Päävalmentaja Ari-Pekka Selinillä on vuonna 2019 alkanut kolmevuotinen sopimus. Pasi Arvonen ja Saku Martikainen jatkavat seurassa yksivuotisilla sopimuksilla ja maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahlilla on vuonna 2020 alkanut kaksivuotinen sopimus.

Lisäksi uutena nimenä valmennusryhmään liittyy Timo Turunen, joka saapuu Ässiin kehitysvalmentajaksi 2+1-vuotisella sopimuksella.

- Valmennusryhmällämme lähtee kolmas kausi yhdessä. Alun perin, kun Atun kanssa kasattiin tämä valmennustiimi, haimme monipuolisuutta, kokemusta ja roolitusta. Tulimme tekemään silloin pitkäjänteisyyteen ja pelaajakehitykseen tähtäävää muutosta. Kuluva kausi tuotti projektiimme takapakkia, mutta nyt on tarkoitus palata alkuperäiseen suunnitelmaan.

- Toissa kaudella saatiin valettua pohjaa urheilullisuuden korostamisen kautta, joten siinäkin mielessä se tarkoittaa paluuta perusasioiden äärelle, Kerttula kommentoi.

- 17. toukokuuta lähdemme liikkeelle joukkueen tutustumis- ja testiviikolla. Lähdemme uuteen kauteen suurella intohimolla. Meidän pitää saada päivästä yksi lähtien kiinni siitä, mitä Porin Ässät on, Selin kommentoi.

Ässät tiedottaa tilanteestaan kotisivuillaan.


---
Julkaisija: Salttu Forsström