TPS kokeneen kaartin kokemuksilla kohti semifinaaleita

27.4.2021
TPS kokeneen kaartin kokemuksilla kohti semifinaaleita

Ville Lajunen (47) ja Juhani Jasu (61) kuuluvat TPS:n kokeneimpien semifinaalipelaajien ryhmään. (Kuva: Teemu Saarinen)

Hienon nousun viime kauden jälkeen Liigan kärkijoukkueiden ryhmään tehnyt TPS pelaa tänä keväänä mitalipeleissä toisen kerran viimeisten 10 kauden aikana. Joukkueen kokeneimmilla pelimiehillä on menestyksekkäitä muistoja semifinaalisarjoista.

TPS esiintyy Liigan semifinaaliotteluissa jo 27. kerran. Määrä on suurempi kuin millään muulla joukkueella. Sarjoista 17 on päättynyt TPS:n voittoon, yhdeksän tappioon.

Kevään 2010 sensaatiomaisen mestaruuden jälkeen TPS on ollut mukana semifinaaleissa vain kerran, kun se kamppaili finaalipaikasta keväällä 2018. Tuolloin pelanneista tämän kevään joukkueessa on mukana vain kolme pelaajaa: hyökkääjät Hannu Kuru, Markus Nurmi ja Lauri Pajuniemi.

Kevään 2018 semifinaalisarjassa TPS hävisi Tapparalle suoraan neljässä ottelussa. Kolme neljästä ottelusta päättyi maalin erolla, kaksi jatkoajoilla.

Lauri Pajuniemi teki tuolloin tulokaskaudellaan mainion sisääntulon playoffs-maailmaan. 18-vuotias laitahyökkääjä pelasi semifinaalien kolmannen ja neljännen ottelun ja keräsi niissä yhteispisteet 2+1.

Pajuniemestä tuli samalla nuorin TPS-maalintekijä semifinaaleissa sitten Saku Koivun (1993).

* * *

TPS:n ylivoimaisesti kokenein semifinaalipelaaja on keskushyökkääjä Juhani Jasu. Yhteensä seitsemänä keväänä mitalipeleissä esiintynyt kaksinkertainen Suomen mestari ja kuusinkertainen SM-mitalisti on pelannut urallaan yhteensä 30 semifinaaliottelua.

Vuosina 2011-14 Lukossa pelatessaan Jasu kärsi kolmesti peräkkäin semifinaalisarjan tappion. Tapparassa tuli puolestaan kolme voitokasta sarjaa peräkkäin vuosina 2016-18 sekä kevään 2019 tappio tulevalle mestarille HPK:lle.

Maalivahti Karri Rämö ja keskushyökkääjä Petteri Wirtanen olivat mukana semifinaaleissa jo 15 vuotta sitten. Molemmat pelasivat tuolloin HPK:n paidassa semifinaaleita HIFK:ta vastaan ja juhlivat sittemmin HPK:n seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta.

Wirtanen oli voitokas semifinaaleissa myös keväällä 2011, kun hän pelasi HIFK:ssa. Kevät toi voiton semifinaaleissa Lukosta ja finaalisarjassa Bluesista – sekä uran toisen Suomen mestaruuden.

Puolustaja Ville Lajunen on pelannut semifinaaleita kolmena keväänä Bluesin paidassa. Vuonna 2008 Lajunen oli pudottamassa Jokereita, mutta vuotta myöhemmin tuli tappio Kärpille. Keväällä 2011 Lajunen oli voitokas semifinaalisarjassa JYPiä vastaan.

TPS 2021 // Semifinaalikokemus Liigasta

Maalivahdit
Karri Rämö, 4 ottelua (HPK 2006)

Puolustajat
Ville Lajunen, 14 ottelua (Blues 2008, 2009 ja 2011)

Hyökkääjät
Juhani Jasu, 30 ottelua (Lukko 2011, 2013 ja 2014, Tappara 2016, 2017, 2018 ja 2019)
Petteri Wirtanen, 10 ottelua (HPK 2006 ja HIFK 2011)
Hannu Kuru, 4 ottelua (TPS 2018)
Markus Nurmi, 4 ottelua (TPS 2018)
Lauri Pajuniemi, 2 ottelua (TPS 2018)


---
Julkaisija: Antti Seppänen