Tapparan Peltola semifinaalien kynnyksellä: "Ei se Lukkokaan mikään ylivoimainen karhu ole"

26.4.2021
Tapparan Peltola semifinaalien kynnyksellä: "Ei se Lukkokaan mikään ylivoimainen karhu ole"

Liiga ja Cinderella nostavat esille Liigan playoffs-sarjojen tuhkimotarinoita – onnistumisia, ilmiöitä ja henkilöitä niiden takana. Ensimmäinen tuhkimotarina löytyy Tapparan ja KalPan välisestä neljännesfinaalisarjasta.

Tapparan kokenut hyökkääjä Jukka Peltola nousi neljännesfinaalisarjan tähdeksi, kun kirvesrinnat lähettivät KalPan kesälomille otteluvoitoin 3-1.

Peltola kertoo, että sekä oma että joukkueen iskukyky alkaa vähitellen löytyä hieman epätasaisen rukosarjan jälkeen.

– Aika hyvin me siinä KalPaa vastaan pelasimme ja kehityimme sarjan edetessä. Mutta se on myönnettävä, että vielä on parannettavaa, Peltola tuumaa.

Peltola saalisti neljään peliin tehot 2+3=5 ja 33-vuotiaan Tappara-kapteenin molemmat osumat olivat otteluiden voittomaaleja.

– Hienoa on aina tehdä maaleja. Mutta se on vähän niin, että jossain pelissä ne maalipaikat tulevat jollekin ja toisessa pelissä usein jollekin toiselle. Aina sitä yrittää tehdä sellaisia asioita, jotka auttavat omaa joukkuetta. Oli ne sitten maaleja, blokkeja tai jotain muuta, Peltola miettii.

Semifinaalisarjassa Tappara haastaa runkosarjan voittaneen Lukon.

Runkosarjan keskinäiset pelit menivät tasan 2-2, kun molemmat joukkueet voittivat kotiottelunsa.

– Uudet jutut ovat edessä. Lukko on pelannut hienon kauden ja osoittanut vahvuutensa. Nyt on kuitenkin aivan erilaisia pelejä edessä kuin runkosarjassa. Kuten jo aiemmin totesin, niin meidän on parannettava pelaamistamme, mutta tiedän, että siihen myös pystymme, Peltola puntaroi.

Peltola ei lähde nostamaan yhtään yksittäistä pelaajaa Lukosta ylitse muiden.

– Heillä on kokonaisvaltainen paketti, ja ovat syksystä lähtien osoittaneet vaarallisuutensa. Lukolla toimii sekä hyökkäys- että puolustuspelaaminen, Peltola muistuttaa.

Nyt meneillään olevat playoffsit ovat Peltolalle jo uran kahdeksannet.

Kahdesti Peltola on mennyt päätyyn asti ja voittanut Suomen mestaruuden. Nämä tulivat kolmen hopeakevään päätteeksi vuosina 2016 ja 2017.

– Ei se Lukkokaan mikään ylivoimainen karhu ole. Kyllä me heidät pystymme kaatamaan. Nyt on myös tärkeää, että pidetään kaikista terveysasioista huolta, että kausi pystytään pelaamaan kunnialla loppuun. Mutta ei meillä mitään uusia erityisjärjestelyjä ole näitä pelejä ajatellen. Eipähän tässä muutenkaan ole tullut missään käytyä, kun pelejä on tiiviiseen tahtiin, Peltola alleviivaa.

Lukon ja Tapparan välinen semifinaalisarja käynnistyy torstaina 29. huhtikuuta Raumalla.


Cinderella Eco Group on norjalainen perheyritys, jolla on yli 20 vuoden kokemus Cinderella-polttokäymälöiden valmistuksesta ja markkinoinnista. Cinderella on moderni, vedetön ja ympäristöystävällinen ratkaisu käymäläjätteen käsittelyyn. Luotettavat ja korkealaatuiset Cinderella-käymälät tuo Suomeen Biolan Oy.


---
Julkaisija: Aija Saha