Mikael Pyyhtiä nauttii playoffs-tunnelmasta - "Hieno ottelupari"

21.4.2021
Mikael Pyyhtiä nauttii playoffs-tunnelmasta - "Hieno ottelupari"

Mikael Pyyhtiä nauttii otteluparista Pelicansia vastaan. (Kuva: Teemu Saarinen)

TPS ja Pelicans ovat aloittaneet Liigan puolivälierät tasaisissa merkeissä, kun ottelupari on tasatilanteessa 1-1. TPS:n nuori hyökkääjä Mikael Pyyhtiä nauttii kuumasta otteluparista.

TPS:n ja Pelicansin tiistain ottelussa oli kaikkea mitä hyvältä playoffs-ottelulta vaaditaan. Ottelussa tarkasteltiin maalia kahdesti videolta ja otteluun mahtui myös kaksi rangaistuslaukausta. Tunnetaso oli molemmilla puolilla korkealla, kun panokset ovat korkealla.

- Kovaa mentiin ja tunteellinen peli, Pyyhtiä arvioi tiistain kamppailua.

Pyyhtiä iski komean kuvion päätteeksi TPS:n avausmaalin. Maali oli 19-vuotiaalle hänen ensimmäinen playoffseissa.

- Maali tuntui erittäin hyvältä. Vielä, kun tuli noin tärkeään paikkaan. Toivottavasti jatkossa tulee lisää maaleja. Ei niitä koskaan liikaa tule.

Voitolla TPS tasoitti otteluvoitot ja pääsee hyvistä lähtökohdista Lahteen kolmanteen kohtaamiseen.

- Kyllähän se helpotti tilannetta paljon. Olisi ollut kova paikka lähteä Lahteen veitsi kurkulla.

Pyyhtiä pitää otteluparia tasaisena ja viihdyttävänä.

- Ensimmäisessä peli vähän repesi, mutta eilinen oli hyvä peli. Siinä oli paljon tunnetta pelissä. Hieno ottelupari.

Seuraavaksi ottelukaravaani siirtyy Lahteen, jossa edessä on kaksi peliä torstaina ja perjantaina. Pyyhtiä tietää millä keinoin Lahdesta haetaan voittoja.

- Jos pelaamme samalla tavalla kuin eilen, eli laittamalla Pelicansille kovaa painetta, pitäen heidät pois maalipaikoilta sekä ylivoimalta. He ovat ylivoimalla vahvoja.

Pyyhtiä on tämän vuoden aikana murtautunut TPS:n miehistöön. Runkosarjassa otteluita kertyi 35 pistein 3+4=7. Nyt vastuuta on tullut myös playoffseissa noin 14 minuuttia ottelua kohden. Kahdessa pelissä on syntynyt komeasti pisteet 1+1=2.

- On tuntunut erittäin hyvältä päästä joukkueen mukaan. Alkujaan tavoitteena oli, että pystyn vakiinnuttamaan paikkani pelaavassa kokoonpanossa. Välillä on ollut vaikeita hetkiä, mutta nyt tuntuu tosi hyvältä. Joukkueeseen oli helppo päästä sisään, kun mukana on paljon tuttuja kavereita.

Pyyhtiä tulee todellisesta urheilijaperheestä, sillä myös hänen veljensä ovat kovia urheilijoita. Veljeskolmikon vanhin Tuomas pelaa TUTOn U20-joukkueessa ja nuorin Niklas aloittelee kauttaan Veikkausliigassa pelaavan FC Hongan riveissä. Niklas siirtyi talvella TPS:sta Honkaan ja Mikael kertoo seuraavansa veljensä otteita.

- Kyllä minä tulokset olen katsellut ja kysellyt miten on mennyt. Hän pääsi pelaamaan jo viime kaudella Veikkausliigassa, joten uskon hänen kautensa menevän hyvin. Aion seurata hänen pelejään sen minkä ehdin, Mikael toteaa 17-vuotiaasta pikkuveljestään.


---
Julkaisija: Salttu Forsström