MM-kisojen tuomaristot julkistettu – Liigasta mukana kuusi erotuomaria

8.4.2021
MM-kisojen tuomaristot julkistettu – Liigasta mukana kuusi erotuomaria

Miesten MM-kisoissa viheltävät Hannu Sormunen (vas.), Kristian Vikman, Lassi Heikkinen ja Lauri Nikulainen.

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF on julkistanut tuomarivalinnat kevään miesten ja U18-ikäluokan MM-kisoihin. Liigasta kaikkiaan kuusi tuomaria on valittu kisatuomaristoihin.

Miesten MM-kisojen päätuomaristoon nimettiin Lassi Heikkinen ja Kristian Vikman. Kummallekin tuomarille MM-komennus on miesten tasolla ensimmäinen. Kaksikko vihelsi vuonna 2020 nuorten MM-kisoissa ja heidät valittiin myös MM-finaalin tuomaripariksi.

Syksystä 2013 Liigassa päätuomarina toiminut 35-vuotias Heikkinen on tuominnut urallaan lähes 340 ottelua pääsarjatasolla. U20 MM-kisoista Heikkisellä on kokemusta myös vuodelta 2019 ja U18-kisoista vuodelta 2017.

36-vuotias Vikman on viheltänyt Liigassa vuodesta 2009. Kolmen linjatuomarikauden jälkeen hän on toiminut Liigassa päätuomarina yhteensä kuuden kauden ajan. Yhteensä otteluita on takana jo yli 400. Vikman on tuominnut U20 MM-kisojen lisäksi myös kahdesti U18-ikäluokan MM-turnauksessa.

Myös linjatuomarit Lauri Nikulainen ja Hannu Sormunen edustavat MM-kisoissa suomalaista tuomariosaamista.

Nikulaiselle MM-turnaus on uran toinen. Hän on tuominnut kerran myös U20 MM-kisoissa. Sormunen on hankkinut kansainvälistä kokemusta aikaisemmin olympiakisoista, kolmista MM-kisoista ja useista nuorten arvoturnauksista.

40-vuotias Sormunen on Liigan linjatuomarien kaikkien aikojen otteluykkönen lähes 650 ottelullaan. 32-vuotias Nikulainen on viheltänyt Liigassa syksystä 2013 yhteensä reilussa 370 ottelussa.

Alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin nimettiin toista kauttaan Liigassa viheltävä päätuomari Riku Brander ja yhdeksän kauden kokemuksellaan linjatuomari Tommi Niittylä.

>> Katso kaikki MM-kisoihin valitut tuomarit / iihf.com


---
Julkaisija: Antti Seppänen