HIFK:n Sebastian Dyk: “Perjantaina on hymy huulilla”

7.4.2021
HIFK:n Sebastian Dyk: “Perjantaina on hymy huulilla”

11 maalia tällä kaudella (Kuva: J Pellava)

HIFK:n tehomiehiin kuuluva ruotsalaistykki, Sebastian Dyk, on hyvällä tuulella.

Eikä ihme, koska hän pääsee joukkueensa kanssa karanteenitauon jälkeen tekemään sitä mistä pitää: pelaamaan. HIFK:n koronatauko päättyy viimein ja perjantaina on vastassa Pelicans kotikaukalossa.

- Tämä on ollut erilainen kausi kaikille. Olemme olleet nyt jonkin aikaa pois kaukalosta – voin vakuuttaa, että into pelaamisen jatkamiseen on kaikilla kova. Perjantaina nähdään monelle pelaajalla hymy huulilla, kun pääsee taas pelaamaan, Sebastian Dyk vakuuttaa.

Ennen koronasta johtunutta taukoa HIFK oli melkoisessa lennossa. Joukkue nousi sarjataulukossa kohinalla kakkoseksi. Yksi osa HIFK:n nousua oli siinä, että alkukauden tehojensa kanssa tuskaillut Dyk löysi jyvän. Dyk pitää myös vaikeaa alkukautta opettavana.

– Tällä kaudella opin sen, että mitä pitää tehdä palatakseen omalle tasolleen. Alkukaudesta oli paljon paikkoja, mutta viimeistely ei onnistunut. Nyt tiedän, miten tuollaisesta tilanteesta noustaan. Resepti on sinänsä yksinkertainen – kovaa työtä. Se on kaiken salaisuus, Dyk arvioi.

– Ensin tuli pari maalia ja sitä kautta itseluottamus parani. Sen jälkeen taas tiesin, millainen pelaaja olen ja haluan olla. Viimeiset 15-20 peliä olen pelannut sillä tasolla, mitä minulta odotetaan ja miten voin auttaa joukkuetta.

Alkukauden vaikeuksiin ei ole yhtä syytä. Sebastian Dyk ei kuitenkaan heittänyt toivoa. Työn kautta tulosta syntyi.

– Meillä oli aika paljon liikennettä alkukaudesta, pelaajia tuli ja meni. Itselläni oli tosiaan tilanteita, mutta olin varma, että jossain vaiheessa taas natsaa. Kyllä siinä itseluottamustakin koeteltiin, mutta keskityin oman pelin parantamiseen. Tiesin, että jossain vaiheessa tehojakin tulee.

Ja niitä on tullut. Sebastian Dyk on vastustajien kannalta vaarallisen kovassa vireessä. Ahneen maalintekijän mielessä on jatkaa siitä, mihin ennen taukoa HIFK ja mies itse jäivät.

– Meillä on hyvä joukkue ja voimme mennä pitkälle. Hienoa tulla takaisin ja päästä taas taistelemaan pisteistä. Meillä ei ole tekosyitä, kaikki haluavat voittaa.

– Tiedän, että HIFK:ssa on aina menestysodotuksia. Jo kun tulin Helsinkiin, tiesin, että HIFK on iso seura, jolla on pitkä ja menestyksekäs historia. Mutta vasta avauskaudella ymmärsin, miten paljon HIFK merkitsee omille – ja myös vastustajille. Tämä antaa positiivista painetta itselleni ja joukkueelle.

Sebastian Dyk tietää myös sen, ettei mestaruutta ole pitkään aikaan HIFK:n pukukopissa juhlittu.

– 2011 tuli viimeinen mestaruus ja siitä on jo pitkä aika. Me haluamme voittaa paljon pelejä, mutta sen eteen täytyy tehdä paljon kovaa työtä. Liigassa on paljon hyviä joukkueita ja paljon huippupelaajia. Tietysti haluan voittaa mestaruuden, siksi tätä peliä pelaan ja voittaminen on aina tavoite. Nyt pelataan runkosarja loppuun ja sitten mennään niin pitkälle kuin päästään. Mutta pitkälle meneminen vaatii kovaa ja nöyrää työtä, Dyk painottaa.

Kävi kauden lopussa HIFK:lle ja Dykille miten tahansa, hän arvostaa aikansa Suomessa korkealle. Hän ei ole katunut hetkeäkään sitä, että siirtyi Suomeen ja Helsinkiin pelaamaan.

– Rakastan Helsinkiä, pidän siitä todella paljon. Pidän todella paljon myös Liigasta ja pelaamisesta Liigassa. Nämä kaksi kautta ovat olleet hienoa aikaa, Dyk sanoi.

– Juuri tällä hetkellä on kuitenkin ajatukset tulevissa peleissä ja siinä, miten hienoa on päästä taas pelaamaan.


---
Julkaisija: Jukka Malm