KooKoon Aleksi Ainalilla erilainen kevät edessä - "Olen tosi innoissani"

6.4.2021
KooKoon Aleksi Ainalilla erilainen kevät edessä - "Olen tosi innoissani"

Aleksi Ainali odottaa jo playoffsien alkua. (Kuva: Ella Taponen)

Liigan runkosarja lähenee loppuaan ja kevään ratkaisupelit lähestyvät. KooKoo havittelee paikkaa kuuden parhaan joukossa ja Aleksi Ainali nauttii pelien kovista panoksista.

Ainali on NuPS:n kasvatti, joka pelasi junioreissa myös HIFK:ssa ja Jokereissa sekä USA:ssa. Ensimmäiset Liiga-pelinsä hän pelasi Sportissa joulukuussa 2016 ja hän vietti seuraavat kolme kautta Vaasassa. Ensimmäistä kauttaan KooKoossa pelaava Ainali on nauttinut olostaan Kouvolassa.

- Tykkään olla täällä. Kesästä lähtien minut otettiin heti hyvin vastaan ja ilmapiiri on ollut hyvä ja olemme tehneet ammattimaisesti hommia. Henkilökohtaisesti en ole kauhean tyytyväinen omaan kauteeni ja kevääseen on parantamisen varaa. Joukkueen osalta kausi on ollut ihan hyvä. Arvosana sellainen 7-7,5 eli vähän on varaa kiristää vielä keväällä, arvioi Ainali.

Tällä kaudella hänellä on mahdollisuus päästä ensimmäistä kertaa maistamaan playoffs-tunnelmaa.

- Tämä on parasta mahdollista aikaa. Itselläni on ollut useita vuosia siten, ettei kevään peleissä ole ollut panosta, joten tämä on tosi makeaa. Olen tosi innoissani tästä keväästä, Ainali kertoo.

KooKoo on sarjassa tällä hetkellä yhdeksäntenä, mutta sarja on jännittävä ja kouvolalaisilla on vielä hyvät mahdollisuudet nousta kuuden parhaan joukkoon.

- Liiga on ollut koko kauden tosi tasainen ja runkosarjassa voitolla voi nousta monta sijaa tai vastaavasti pudota useampia sijoja, Ainali huomioi.

KooKoo oli pitkään kuuden parhaan joukossa, mutta helmi-maaliskuun vaihteessa sille tuli seitsemän ottelun voitoton putki. Kuudesta edellispelistä KooKoo on voittanut kolme peliä.

- Meillä oli vähän vaikeampi jakso ennen karanteenia, mutta sen jälkeen olemme hypänneet hyvin takaisin ja otimme ison voiton viikonloppuna Kärpistä.

KooKoo joutui karanteeniin, kun joukkue oli altistunut HIFK-ottelussa. Ainalin mukaan karanteeni ei juuri enää hetkauttanut.

- Tämä kausi on ollut kokonaisuudessaan niin erikoinen, ettei se tuntunut kovin ihmeelliseltä. Sitä vähän osasi odottaa, että jotain tapahtuu jossain vaiheessa, vaikka olemme olleet kuinka varovaisia.

Ainali uskoo, että KooKoolla on sanansa sanottavana kevään isoissa peleissä.

- Meillä on mahdollisuudet mihin vain. Meillä on sopiva paketti joukkueessa. Erikoistilanteet ovat isossa roolissa pudotuspeleissä ja niitä meidän pitää saada vähän paremmaksi ja hioa pieniä yksityiskohtia. Lukko on varmaan tällä hetkellä pienoinen ennakkosuosikki, mutta en löydä yhtään sellaista joukkuetta, jota en missään nimessä haluaisi kohdata.

KooKoo kohtaa tiistaina vieraskentällä KalPan ja matkustaa perjantaina SaiPan vieraaksi ennen kuin saa lappeenrantalaiset vastavierailulle Kouvolaan lauantaina.


---
Julkaisija: Salttu Forsström