Tapparan Tanus pelaa läpimurtokauttaan: "Kehityin silloin huomattavasti"

5.4.2021
Tapparan Tanus pelaa läpimurtokauttaan: "Kehityin silloin huomattavasti"

Kristian Tanus on Tapparan neljänneksi paras pistemies tällä hetkellä. (Kuva: Saana Hakala)

Tapparan kausi on ollut melkoista vuoristorataa. Välillä tamperelaisjoukkue on vaikuttanut mestarisuosikilta, välillä otteet ovat olleet kaukana siitä.

– Alkukausi oli vähän hakemista, kun oli paljon uusia äijiä. Joulun aikaan peli lähti taas rullaamaan, mutta sitten tuli taas ailahtelevampi jakso, Tapparan hyökkääjä Kristian Tanus toteaa.

Tanus on ollut yksi Tapparan tämän kauden ehdottomia valopilkkuja. Elokuussa 21 vuotta täyttävä hyökkääjä on saalistanut tehot 13+19=32.

– Kesä meni todella hyvin ja tuntui, että kehityin silloin huomattavasti. Ekat kymmenen sarjapeliä meni vähän vaisummin pisteiden valossa vaikka oma pelaaminen tuntui ihan hyvältä. Sitten olen päässyt pelaamaan enemmän kärkikentissä ja hyvien pelaajien avulla myös itselle on tullut pisteitä mukavasti, Tanus huomauttaa.

Tähän viikkoon Tappara pääsee kahden voiton putkessa. Ensin kaatui Kärpät voittomaalikilpailun jälkeen ja perään SaiPa niukasti 2-1.

– Jotenkin tuntuu siltä, että voittoon tarvitaan aina se todellinen huippupeli. Sellaisella keskiverto esityksellä ei saa mitään mukaan, Tanus pyörittelee.

Tappara on edelleen tiukasti mukana suorassa puolivälieräpaikassa, kun runkosarja kääntyy loppusuoralle.

– Todella tärkeät viisi peliä ovat meillä runkosarjassa edessä. Siinä mielessä hyvä tilanne, että jokaisessa pelissä on panosta, Tanus alleviivaa.

Tällä viikolla Tappara kohtaa HPK:n, TPS:n ja Ilveksen. Tappara on viikkoon lähdettäessä sijalla kuusi.

– HPK:ta vastaan on luvassa heti kova peli. He taistelevat tosissaan pääsystä pleijareihin, Tanus muistuttaa.


---
Julkaisija: Jukka Malm