Joni Tuulola Liiga-podcastissa: ”Teen töitä, että pääsen 20-22 minuutin peliajoille”

26.3.2021
Joni Tuulola Liiga-podcastissa: ”Teen töitä, että pääsen 20-22 minuutin peliajoille”

Kuva: Elmeri Elo

Joni Tuulola haluaa päästä kevään mittaan samalle tasolle, jolla pelasi syksyllä.

Joni Tuulola palasi täksi kaudeksi Liigaan ja tällä kertaa KooKoon paitaan. Hän kokee onnistuneensa henkilökohtaisella tasolla parhaiten syksyn peleissä.

Kaiken kaikkiaan Tuulola kokee onnistuneensa seuravalinnassaan.

– Kun alkukaudesta olin ytimessä, ansaitsin ja sain vastuuta. Tammikuussa muutama muu kaveri on onnistunut, kun minulla oli vaikea jakso. Sitä kautta rooli on kauden edetessä muuttunut. Teen töitä, että pääsen 20-22 minuutin peliajoille. Toivotaan, että kun palataan askiin, niin ollaan siinä kondiksessa sekä mieleltä että fyysisesti, että pystytään se homma viemään maaliin, hän sanoo Liiga-podcastissa.

Tuulola ei ollut omasta mielestään parhaimmillaan tammikuussa, jolloin vastaavasti joukkueen peli kulki. Hänellä on tietyt määreet, joilla hän mittaa henkilökohtaista onnistumistaan.

– Mietin peliä puolustuksen kautta. Haluan nähdä yhdeksän pelaajaa silmieni alla. Jos en pysty tekemään sitä, olen tehnyt jotain väärin. Tammikuussa tuntui, että olin koko ajan jäljessä. Hommat eivät olleet hanskassa. Kiekollinen varmuus ja syöttöprosentit ja peliä edistävien syöttöjen prosentit lähtevät tippumaan, kun ei ole ytimessä. Kun puolustuspäässä vielä olet vähän myöhässä, se harvemmin näyttää missään tilastossa hyvältä, kun naaman edestä laitetaan kiekkoa sisään, hän sanoo.

KooKoo palasi tällä viikolla kaukaloihin karanteenin jälkeen 8–1-vierasvoitolla JYPistä, mutta Tuulola oli vamman takia poissa ottelusta. Hän odottaa palaavansa kehiin ensi viikolla.

Joukkueen karanteenia edelsi seitsemän ottelun tappioputken katkaissut voitto.

– On niin eri fiilis, kun on voitto alla verrattuna siihen, kun on ottanut 7–8 peliä käkättimeen. Kun on itsekseen himassa, voi ajatukset karkailla väärään suuntaan, hän tuumaa.

Se, että karanteeni iski heti voiton perään, ei kalvanut mieltä liiemmälti.

– Saimme toisaalta henkisen breikin raskaan setin jälkeen. Saimme jokainen itse tutkiskella itseämme, ja sitä, miten ammennamme tästä voitosta tulevaisuuteen, Tuulola pohtii.

Tuulolan koko haastattelu löytyy Suplasta.

---
Julkaisija: Aija Saha