Valtteri Viljanen ja Victor Westermarck jatkavat Sportissa

25.3.2021
Valtteri Viljanen ja Victor Westermarck jatkavat Sportissa

Valtteri Viljanen on noussut Sportin johtavaksi puolustajaksi. (Kuva: Samppa Toivonen)

Vaasan Sport on tehnyt ensi kaudesta jatkosopimukset Valtteri Viljasen ja Victor Westermarckin kanssa. Molempien sopimukset kattavat ensi kauden. Ensi kausi on kaksikon neljäs Sportissa.

Aikanaan Ilveksen organisaatiosta Vaasaan saapunut Ässien kasvatti Valtteri Viljanen on noussut nopeasti Sportin johtavaksi kiekolliseksi puolustajaksi. Hyvin liikkuva ja peliä lukeva Viljanen osallistuu aktiivisesti myös hyökkäyspelaamiseen, josta osoituksena viime kaudella syntyneet ennätystehot 4+25. Viljanen viihtyy myös fyysisessä pelissä, taklaukset ovat oikea-aikaisia ja painavia.

– Hienoa, että Viljanen jatkaa Vaasassa. Hän on tärkeä palanen niin tämän kuin ensi kaudenkin joukkuetta. Hänen uransa Sportissa on ollut nousujohteinen ja uskomme, että hän pystyy edelleen ottamaan askeleita eteenpäin, kommentoi Vaasan Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä seuran sivuilla.

Espoon Jäähongan kasvatti Victor Westermarck debytoi Sport-paidassa Viljasen tapaan kaudella 2018-19 ja otteluita kotkapaidassa on kertynyt 146 kappaletta. Isokokoisen rightin puolustajan alkukausi alkoi hyvin, mutta lokakuun Tappara-pelissä tullut vamma piti miehen sivussa usean ottelun ajan. Vuodenvaihteen jälkeen Westermarck on noussut takaisin pelaavaan kuusikkoon ja mies kuuluu myös alivoimapelaamisen erikoisosaajiin.

– Nyt kun Westermarck on ollut terveenä, on hän pystynyt suorittamaan tasaisen nousujohteisesti pelistä toiseen. Hänellä on potentiaalia kehittyä edelleen isommankin roolin puolustajaksi ja se hänestä pyritään ulosmittaamaan ensi kaudella, toteaa Jämsä.


---
Julkaisija: Salttu Forsström