Kärppien Mikko Niemelä tyytyväisenä: ”Aurinko paistaa ja hymy on huulilla”

22.3.2021
Kärppien Mikko Niemelä tyytyväisenä: ”Aurinko paistaa ja hymy on huulilla”

Mikko Niemelä lähtee luottavaisena Pelicansin kaatoon. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpillä on allaan kaksi tärkeää voittoa ja seuraavaksi oululaisten pelit jatkuvat tiistaina, kun Pelicans matkaa Raksilaan. Kärppien puolustaja Mikko Niemelän mukaan joukkue pääsee lähtemään tärkeään pistejahtiin hyvistä lähtökohdista.

Kärpät päätti viime viikon kolmen ottelun rupeaman voittamalla Kärpät ja KalPan. Seitsemästä edellispelistä on tullut viisi voittoa ja oululaiset ovat sarjassa tällä hetkellä neljäntenä.

- Joukkueessa on tällä hetkellä hyvä tunnelma ja elämme vähän parempaa vaihetta. Syksy ja alkukausi olivat meille vähän vaikeita, mutta sen jälkeen treeneissä hioimme yksityiskohtia ja olemme saaneet pakettia tiiviimmäksi. Alkukaudesta oli myös karanteenia ja taukoa, joten se oli aika katkonainen, mutta nyt olemme päässeet hyvään vauhtiin, Niemelä kertoo joukkueen nykyvireestä.

Kuluva Liiga-kausi on ollut kaikkinensa erikoinen koronan takia, kun pelien aikataulut saattavat muuttua nopeallakin aikataululla. Niemelä ei turhaan päätään vaivaa asioilla mihin ei voi itse vaikuttaa, vaan keskittyy olennaiseen.

- Tässä vaiheessa sitä on ehtinyt aika lailla tottua jo muutoksiin. Urheilussa eletään usein hetkessä. Perheellisenä miehenä oli ihan kivakin olla joulukuussa pitkään kotona, sillä se ei ole ihan normaalia talvisin ja osasin nauttia siitä. Jääkiekko on kuitenkin jääkiekkoa, vaikkakin se on nyt vähän erilaista, kun ei ole yleisöä. Yleisö saa pelaajat syttymään ja ilmassa on sellaista sähköä. Nyt se pelin lataus pitää löytää jotain muuta kautta.

Niemelän mukaan juuri yleisön puuttuminen on yksi asia, johon tämän kauden aikana on pitänyt sopeutua.

- Kyllä siihen on vähän turtunut, ettei sitä oikein enää huomaakaan. Siihen on ollut pakkokin tottua, ettei joka kerta ylläty kun jäälle menee, ettei täällä ole ketään. Jääkiekko on pelinä aaltoileva, jossa tulee hienoja suorituksia ja virheitä ja yleisö sitten reagoi niihin. Nyt osa tunnelmasta katoaa, kun heitä ei ole paikalla. Osalle pelaajista voi olla jopa helpompaa pelata, kun ei ole yleisöä. Se on sitten osa sitä ammattitaitoa, että miten sopeutuu siihen, ettei ole yleisöä ja löytää keinot saada se lataus peleihin.

Kärpät on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä ja käy kovaa taistelua usean muun joukkueen kanssa sarjataulukon kärkipään sijoituksista.

- En yleensä sarjataulukkoa katsele, mutta juuri äsken tuli vahingossa vastaan, kun se oli Liigan Instagramissa nähtävillä. Olemme täällä Oulussa yleensä keskittyneet enemmän päivittäiseen suorittamiseen kuin sarjataulukon katseluun, ja tulokset tulevat sitten suoritusten kautta. Mutta nyt kun sarjataulukkoa tuli vilkaistua, niin on vain hieno asia, että sarja on sen verran tasainen.

Yksi Kärppien kanssa samoista sijoista taisteleva joukkue on oululaisten tiistainen vastustaja Pelicans. Kärpät pääsee otteluun hyvin valmistautuneena.

- Pelicans on taitava ja koko kauden hyvin pelannut joukkue. Lähdemme pelaamaan raikasta peliä, kun täällä pohjoisessakin kevät on tulossa, aurinko paistaa ja hymy on huulilla. Saimme maanantaiaamuna hyvät harjoitukset alle ja voimme lähteä haastamaan Pelicansia. Pitkästä aikaa oli ihan sellaiset tiptop-treenit ja treenien kautta ne tuloksetkin tulevat, Niemelä muistuttaa.

Kärpät isännöi tiistaina Pelicansia ja lauantaina se saa vastaansa JYPin vieraskentällä.


---
Julkaisija: Salttu Forsström