Maalipörssin voitto kahden kauppa – Tykit jäällä keskiviikon kierroksella

17.3.2021
Maalipörssin voitto kahden kauppa – Tykit jäällä keskiviikon kierroksella

Wännström vai Rooba? Kumpi vie Honkavaara-palkinnon?

Liigan runkosarjan paras maalintekijä palkitaan Aarne Honkavaara –palkinnolla. Tällä hetkellä titteli näyttää olevan kahden pelaajan välinen mittelö Ässien Sebastian Wännströmin ja JYPin Robert Rooban kesken.

Liigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi valittu Wännström takoi kuukauden otteluissaan 10 maalia. Maaliskuun otteluissa maalintekotahti ei ole jatkunut kuitenkaan yhtä tehokkaana. Wännströmin kauden 27. maali syntyi Ässien edellisessä ottelussa lauantaina KooKoota vastaan.

30-vuotias ruotsalaislaitahyökkääjä on tehnyt maaleistaan 11 ylivoimapelissä ja iskenyt neljästi ottelun voittomaalin.

Ässien pelaajalle Honkavaara-palkinto on mennyt viimeksi kaudella 2011-12, kun Tomas Zaborsky voitti maalikuninkuuden 35 osumallaan. Maalipörssin ykköseksi Ässä-pelaajista on kruunattu aikaisemmin myös Kari Makkonen sekä Arto Javanainen neljästi.

Ässä-pelaajista Wännströmin maalimäärään korkeintaan 47 ottelussa ovat edellä mainittujen maalikuninkaiden lisäksi yltäneet vain Tapio Koskinen (1975-76), Veli-Pekka Ketola (1977-78) ja Mark Jooris (1987-88).

JYPin Robert Rooba on noussut 10. Liiga-kaudellaan sarjan kovimpien maalipyssyjen joukkoon. 27-vuotias Virossa kiekkokoulutuksensa saanut laitahyökkääjä on jo murskannut toissa kaudella syntyneen maaliennätyksensä (17).

Syyskaudella Rooba teki 21 ottelussaan kuusi maalia. Tammikuussa tilastoihin merkittiin neljä osumaa lisää. Helmikuun puolivälistä Rooban maalitahti on ollut kuitenkin hurja: 16 ottelussa hän on tehnyt yhteensä peräti 14 maalia, joista kahdeksan ylivoimapelissä.

Rooba on rikkomassa nykyisellä maalintekotahdillaan 30 maalin haamurajan. Siihen on pystynyt aikaisemmin vain seitsemän JYP-pelaajaa kautta aikojen: Risto Kurkinen neljästi, Thomas Sjögren, Jaroslav Bednar, Tomas Chlubna, Antti Pihlström, Juuso Puustinen ja viimeisimpänä viime kaudella 33 osumaa tehnyt ja Honkavaara-palkinnon voittanut Julius Nättinen.

>> Runkosarjan parhaat maalintekijät 2020–21

* * *


---
Julkaisija: Antti Seppänen