Ilveksen Teemu Lepaus käytti näyttöpaikkansa hyväkseen – ”Olen ihan fiiliksissä”

17.3.2021
Ilveksen Teemu Lepaus käytti näyttöpaikkansa hyväkseen – ”Olen ihan fiiliksissä”

Teemu Lepaus on ollut vahvassa vireessä. (Kuva: Aarno Vuorinen)

Ilveksen Teemu Lepaus on pelannut vahvaa alkuvuotta, kun hänet on nostettu Ilveksen ykkösketjun sentteriksi. Kasvanut vastuu on näkynyt myös pistetilastossa, sillä Lepaus on kuuden ottelun pisteputkessa.

Lepaus merkkautti TPS:aa vastaan Liiga-uransa sadannen liigapisteen ja samalla seitsemännen pisteensä kuuteen edellispeliin. Lepauksen tämän kauden 18 pisteestä 14 on tullut tämän vuoden puolella.

- Tammikuussa alkoi saada lisää peliaikaa, kun äijät lähtivät takaisin Pohjois-Amerikkaan ja se aukaisi samalla portteja meille muille. Alkukaudesta joutui vähän odottamaan omaa vuoroaan, mutta nyt kun pääsee pelaamaan, niin olen ihan fiiliksissä. Matkalle on osunut kuoppiakin ja se vaikuttaa tietenkin pelaajiinkin, kun ei tule voittoja. Pienen suvantovaiheen jälkeen tiivistimme vähän pelaamistamme ja viime aikoina olemme pelanneet hyvää kiekkoa ja on sieltä ihan hyviä tuloksiakin tullut, Lepaus pohtii viimeaikaisia otteita.

Lepaus on nostettu ykkösketjuun sentteriksi ja hän on nopeasti löytänyt yhteisen sävelen Eemeli Suomen kanssa.

- Nyt on selkeästi isompi rooli. Olen päässyt pelaamaan yli- ja alivoimaa. Peliaika on myös tuplaantunut alkukaudesta, joten sekin vaikuttaa tietenkin asiaan. Nyt olen ykkösketjussa sentterinä, kun aiemmin pelasin pääosin laidassa. Iso tekijä on myös se, että pääsen pelaamaan Eemeli Suomen kanssa. Hän on hyvä pitkäaikainen ystäväni ja yksi sarjan parhaista hyökkääjistä, ja hänestä on ollut minulle iso apu sentterin paikalle sopeutumisessa, kiittelee Lepaus.

Ilves taistelee tällä hetkellä tiukasti pääsystä kuuden parhaan joukkoon. Kahdeksan joukkuetta on hyvin tiiviissä nipussa ja jokaisella pelillä on tällä hetkellä iso merkitys sarjatilanteen kannalta. Lepaus nauttii sarjan tasaisuudesta.

- Se on mielestäni tosi positiivinen juttu kaikille, kun sarja on noin tasainen. Yhtenä hetkenä saatat olla kuudes tai seuraavana olla siellä sijoilla 9-10. Se on tosi hyvä juttu koko sarjalle.

Lepaus joutuu jättämään pelikiellon takia väliin keskiviikon JYP-pelin, mutta pääsee pukemaan pelivarusteet päälle taas perjantain paikallisotteluun Tapparaa vastaan. Ilveksen kasvatille paikallispelit ovat erityislaatuisia tapahtumia.

- Niissä on erilaista virtaa ja kipinää jo muutama päivä ennen peliä ja sitten pelipäivänä asia konkretisoituu. Tietenkin jokainen ottelu on tärkeä, mutta kyllä niitä pelejä Tapparaa vastaan odottaa vähän enemmän ja niissä on jotain erilaista ja poikkeuksellista, Lepaus makustelee.

Ilves kohtaa tällä viikolla keskiviikkona kotihallissaan JYPin ja perjantaina Tappara isännöi paikallispeliä. Tupsukorvien viikko päättyy lauantaina sarjakärki Lukon vierailuun Hakametsässä.


---
Julkaisija: Salttu Forsström