HIFK:n pisteputki sai jatkoa - Robert Rooba jatkoi maalitehtailuaan

9.3.2021
HIFK:n pisteputki sai jatkoa - Robert Rooba jatkoi maalitehtailuaan

Robert Rooba sytytti maalilampun jälleen tiistain kierroksella. (Kuva: Jiri Halttunen)

HIFK jatkoi pitkää pisteputkeaan Tapparaa vastaan. JYPin Robert Rooba jatkoi uskomatonta maalitehtailuaan.

HIFK – Tappara 4–3 JA (2-1, 1-1, 0-1, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HIFK jatkoi huimaa pisteputkeaan tiistaina, kun se voitti Tapparan jatkoajalla. Voitto oli kotijoukkueelle jo toinen peräkkäinen jatkoajalla. Vierasjoukkue aloitti maalinteon ensimmäisen erän puolivälissä ylivoimalla Kristian Tanuksen maalilla. Kotijoukkue tasoitti lukemat vajaa neljä minuuttia myöhemmin Johan Motinin kauden toisella osumalla. Henrik Borgström vei HIFK:n johtoon ensimmäisen erän lopussa. HIFK karkasi kahden maalin karkumatkalle Juha Jääskän maalilla. Seuraavat kaksi kertaa maalilampun sytytti kuitenkin Tappara. Jukka Peltola sekä Toni Utunen toivat vierasjoukkueen tasoihin ja lähettivät ottelun jatkoajalle. Neljä sekuntia ennen jatkoerän loppua Alex Broadhurst ratkaisi voiton HIFK:lle Maksim Matushkinin istuessa jäähyaitiossa. Voitto oli otteluparin ensimmäinen kotijoukkueelle tällä kaudella.

Ilves – KooKoo 2–1 JA (0-0, 0-0, 1-1, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ilves voitti jo kolmannen peräkkäisen ottelunsa, kun se kaatoi KooKoon jatkoajalla. Tiistain puolustustaistossa ensimmäinen maali nähtiin vasta kolmannen erän alussa. Matias Myttysen toisen erän lopussa otettu rangaistus kantoi kolmanteen erään, mikä mahdollisti Kasper Ojantakaisen ylivoimamaalin. Maali oli hyökkääjälle kauden neljäs. Ilves tasoitti lukemat reilu kymmenen minuuttia myöhemmin. Niko Peltola iski kauden ensimmäisen osumansa ohi Joona Voutilaisen. Ottelun ratkaisu nähtiin noin 20 sekuntia jatkoajan alkamisesta. Ilves-debyyttinsä tehnyt Santeri Virtanen ratkaisi ottelun ajassa 60:23. Ilves-vahti Eetu Mäkiniemi torjui yhteensä 31 laukausta illan voitossa.

Jukurit – Lukko 1–5 (0-1, 0-3, 1-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Sarjakärki Lukko kaivoi Jukurien kuoppaa vielä syvemmäksi tiistai-illan ottelussa. Raumalaiset aiheuttivat kotijoukkueelle jo 12:ta peräkkäisen tappion. Vierasjoukkue iski ottelun viisi ensimmäistä maalia tasakentällisin, ylivoimalla sekä alivoimalla. Robin Press jatkoi pistetehtailuaan tarjoilemalla kaksi vieraiden maalia. Sebastian Repo (1+1) sekä Samuli Piipponen (1+1) iskivät myös kaksi pistettä. Lukon muut maalintekijät olivat Julius Mattila, Roni Sevänen sekä Heikki Liedes. Joachim Rohdin iski kauden maalin numero 14 katkaisten Lukko-vahti Lassi Lehtisen nollapelin.

KalPa – JYP 0–1 JA (0-0, 0-0, 0-0, 0-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

JYP katkaisi KalPan neljän ottelun voittoputken tiistaina. JYPin voittomaalin iski totuttuun tapaan uskomattomassa maalivireessä oleva Robert Rooba. Maali oli virolaiselle jo numero 23. Maalipörssin kärki on enää kolmen maalin päässä Rooban maalimäärästä. Jyväskyläläisten maalinsuulla nollapelin pelannut Markus Ruusu torjui kaikki KalPan 32 laukausta. Toisessa päädyssä Matej Tomek torjui 22 kiekkoa. Voitto oli JYPille ensimmäinen kuopiolaisia vastaan tällä kaudella.

Kärpät – Sport 3–0 (0-0, 0-0, 0-0, 0-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kärpät voitti kauden kolmannen ottelunsa Sportia vastaan tällä kaudella. Voiton ansiosta oululaiset nousivat sarjataulukossa viidenneksi. Kasper Puutio avasi kotijoukkueen maalihanat toisen erän alkuu. Osuma jäi lopulta ottelun voittomaaliksi. Jussi Jokinen lisäsi Kärppien johtoa reilu kymmenen minuuttia myöhemmin. Cody Kunyk viimeisteli lukemat kolmannessa erässä. Jokinen kirjautti itselleen syöttöpisteen osumaan. Kärppien maalilla torjunut Patrik Rybár kirjasi tilastoihinsa kauden kolmannen nollapelinsä. Yhteensä slovakialaisella on nollapelejä Liiga-urallaan seitsemän.

TPS – SaiPa 2–1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

TPS nappasi neljännen peräkkäisen voittonsa tiistaina, kun se kaatoi SaiPan Turussa. Jäähyjen täytteisessä ottelussa ensimmäistä maalia odotettiin toiseen erään asti. Vierasjoukkue siirtyi johtoon Rasmus Hämäläisen osumalla. Iloa ei kauaa kestänyt, sillä Henrik Larsson toi kotijoukkueen tasoihin alle minuutti SaiPan maalista. Maaliton kolmas erä tarkoitti jatkoaikaa. Jatkoerää ehti kulua reilu 30 sekuntia, kunnes Lauri Pajuniemi iski kiekon ohi SaiPa-vahti Niclas Westerholmin. Maali oli Pajuniemelle kauden 14:ta. Ottelussa jaettiin yhteensä 51 rangaistusminuuttia: 14 TPS:lle ja 37 SaiPalle.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth