KooKoon Arttu Pelli uskoo kurssin kääntyvän – ”Peruspelaamisemme on kunnossa”

8.3.2021
KooKoon Arttu Pelli uskoo kurssin kääntyvän – ”Peruspelaamisemme on kunnossa”

Arttu Pelli on luottavainen joukkueen pelistä. (Kuva: Ella Taponen)

KooKoo on hävinnyt neljä edellispeliään ja taistelee tiukasti pääsystä kuuden parhaan joukkoon. Arttu Pelli ei ole joukkueen tilanteesta huolissaan, vaan katsoo luottavaisena eteenpäin.

KooKoo aloitti vuoden räväkästi voittamalla kahdeksan ensimmäistä otteluaan. Sen jälkeen on kuitenkin ollut vähän tukkoisempaa, kun kymmenestä edellispelistä on tilillä vain kaksi voittoa ja alla on neljä peräkkäistä tappiota.

- Ei siihen mitään yksittäistä syytä varmaan ole. Olemme mielestäni pelanneet hyvin ja meidän viisi vastaan viisi –pelaaminen on toiminut hyvin. Olemme nyt hävinneet kärkijoukkueille maalilla. Ylivoimassa ja maalinteon kanssa meillä on tällä hetkellä pieniä ongelmia, mutta uskon pystyvämme voittamaan ne. Tavallaan meillä menee nyt vähän huonosti, mutta toisaalta peruspelaamisemme on kunnossa ja sen päälle on hyvä rakentaa, Pelli analysoi viimeaikaisia esityksiä.

Ylivoimapelaamisen ongelmiin on Pellin mukaan kiinnitetty huomiota ja luvassa onkin pienoisia muutoksia.

- Alkuun meillä meni ylivoima tosi hyvin ja maaleja tuli kuin itsestään. Nyt on ehkä pienoista itseluottamuksen puutetta, kun ei ole onnistunut ja pelistä on tullut hieman väkinäistä. Nyt olemme kokeilleet ylivoimalla vähän uusia ketjukoostumuksia ja uusi asioita.

KooKoon edelliset tappiot ovat tulleet kuitenkin hyvin niukasti, sillä kaikki varsinaisella peliajalla tulleet tappiot ovat maalin erolla ja yksi tuli voittomaalikilpailussa. Kouvolalaisilla on oiva mahdollisuus kääntää kurssi, kun edessä on jälleen neljän ottelun viikko.

- Pelaamme nyt niitä joukkueita vastaan, jotka ovat siinä kympin joukossa. Joukkueet voivat nousta tai pudota aika nopeasti useita sijoja, kuten on käynyt meillekin. Jokainen ottelu on tällä hetkellä kuuden pisteen ottelu ja se on ihan kivaa valmistautumista kohti tulevia playoffseja.

24-vuotias puolustaja on ollut läpi kauden isossa roolissa ja hän on tehnyt myös oman yhden kauden piste-ennätyksensä. Aivan puhtaita papereita hän ei kuitenkaan anna.

- En ole tyytyväinen, sillä oma tasoni on laskenut ja paljon on petrattavaa. Pelaan paljon ylivoimaa ja nyt sen kanssa on ollut vaikeuksia, niin ei voi olla täysin tyytyväinen. Isossa kuvassa kausi on ollut plusmerkkinen, mutta en ole sitä ehtinyt juuri miettiä. Kauden jälkeen voi analysoida enemmän. Toivottavasti pystyn parantamaan kevättä kohden, kun playoffsit alkavat, miettii Pelli.

KooKoo matkustaa tiistaina Ilveksen vieraaksi ja saa toisen tamperelaisjoukkue Tapparan vieraakseen keskiviikkona. Perjantaina on matka HIFK:n kotihalliin ja lauantaina KooKoo saa kotijäälleen Ässät.


---
Julkaisija: Salttu Forsström